27 / 04 / 2024

İzmir'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz! Sene sonuna kadar yüzde 60 zamlanacak!

İzmir'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz! Sene sonuna kadar yüzde 60 zamlanacak!

Coldwell Banker Life Broker'ı Uğur Sezginer, İzmir'de, dene sonuna kadar bütün gayrimenkullerde yüzde 50 - 60 oranında bir fiyat yükselişi yaşanacağına dikkat çekti.



İzmir sürekli yükselen nüfusa ve nitelikli göç almayı südürmesine rağmen gayrimenkul sektöründe yeni arsa ve proje üretilemiyor; bu durum gayrimenkul fiyatlarında artışı getiriyor.

Sene sonuna kadar bütün gayrimenkullerde yüzde 50 - 60 oranında bir fiyat yükselişi yaşanacağına dikkat çeken Coldwell Banker Life Broker'ı Uğur Sezginer, gayrimenkulün en güvenilir ve en karlı yatırım aracı olmayı sürdürdüğünü vurguladı. 

İzmir de konut fiyatlarındaki artış tam gaz! Sene sonuna kadar yüzde 60 zamlanacak!

2021 yılının son çeyreğinde önemli bir satış sirkülasyonunun ve fiyat yükselişinin yaşandığının altını çizen Uğur Sezginer, "Bu fiyat artışı özellikle Mavişehir bölgesinde yüzde 100'leri buldu. 2022'nin ilk çeyreğiyle birlikte fiyat artışı devam ediyor. Bu artışlara rağmen satışların devam etmesi gibi bir gerçek de var" açıklamasında bulundu ve inşaat sektöründe maliyetlerin çok arttığını, bu sebeple de fiyat yükselişinin inşaat maliyetlerinde 3 katına ulaştığını belirtti. 

"Konut fiyatlarındaysa fiyat artışı aynı oranda olmadı. Yeni konut üretiminin de azalması nedeniyle konut fiyatları artmaya devam edecektir. Yüksek seviyelerden döviz ve altın alan yatırımcılar, aldıkları rakamların tekrar görülmesini bekliyor" diye konuşan Uğur Sezginer, bu durumun gerçekleşmesi halinde onların da gayrimenkule döneceğini ifade etti. 


Geri Dön