25 / 04 / 2024

İzmit'e 1.5 milyon TL'lik altyapı yatırımı!

İzmit'e 1.5 milyon TL'lik altyapı yatırımı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit’in üst kesimlerinde yer alan Kul Mahmut, Kaynarca ve Hakkaniye Mahallerinde içmesuyu ve kanalizasyon altyapısı inşa ediyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit’in üst kesimlerinde yer alan Kul Mahmut, Kaynarca ve Hakkaniye Mahallerinde içmesuyu ve kanalizasyon altyapısı inşa ediyor. Üç mahallede toplam 8,5 km uzunluğunda altyapı yapılacağı proje ile atıksular bölgede 2011 yılından beri işletmede olan Hakkaniye Modüler Atıksu Arıtma Tesisi’ne bağlanılacak.


ESKİ KÖYLER CAZİBE MERKEZİ OLUYOR


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İSU Genel Müdürlüğü’nün yaptığı üst ve altyapı çalışmaları ile eski köyler cazibe merkezi haline geliyor. Çeşitli ilçelerdeki eski köylerde altyapı yatırımlarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, 2011 yılında 2000 kişilik kapasiteli ve günlük 300 m3 atıksu arıtan İzmit Hakkaniye Modüler Atıksu Arıtma Tesisi inşa ederek işletmeye aldı. Bölgedeki Böğürgen, Kaynarca, Kul Mahmut, Şahinler, Bulduk, Fethiye, Çağırgan, Süverler, Gökçeören, Nebihoca, Sarışeyh, Kısalar mahallerinin fosseptiklerde toplanan atıksularını vidanjörler ile taşıyarak arıtıyordu.


ALTYAPI HATLARI İNŞA EDİLİYOR


Arıtma tesisi için kollektör hattı da inşa eden Kurum, Kul Mahmut, Kaynarca ve Hakkaniye mahallelerini sağlıklı içmesuyu ve kanalizasyon altyapısına kavuşturmak için hazırladığı projeye bir süre önce başladı. Tarım,hayvancılık yanı sıra tavuk çiftliklerinin de bulunduğu mahallelerden Kul Mahmut’ta içmesuyu ile kanalizasyon hattı Kaynarca ve Hakkaniye’de ise kanalizasyon hatları inşa ediliyor.



1,5 MİLYON TL YATIRIM


Boru döşeme çalışmaları süren çalışmalarda üç mahallede toplam 8,5 km uzunluğunda altyapı hattı yapılacak. Atıksular daha önce yapılan Hakkaniye Modüler Atıksu Arıtma Tesisi kollektör hattına bağlanarak arıtılacak. Önümüzdeki aylarda tamamlanacak ve 1,5 milyon TL’ye mal olacak proje ile üç mahallede yaşayan vatandaşlar sağlıklı altyapıya kavuşacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön