23 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un maliyeti ve güzergahı mecliste!

Kanal İstanbul'un maliyeti ve güzergahı mecliste!

Kanal İstanbul projesinin tahmini maliyetine, rezerv yapı alanı içerisinde yapılacak kamulaştırmalara ve el değiştiren araziler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Kanal İstanbul projesinin tahmini maliyetine, rezerv yapı alanı içerisinde yapılacak kamulaştırmalara ve el değiştiren arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Nuhoğlu, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Nuhoğlu, ''27 Nisan 2011 tarihinde kamuoyuna açıklanan, uzun süre konuşulmayan, son zamanlarda gündeme gelen Kanal İstanbul adı verilen çalışmayla ilgili ÇED raporu 23.12.2019 tarihinde askıya çıkarılmıştır. Ardından İstanbul ili Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı da 30.12.2019 tarihinde askıya çıkarılmıştır. Askı süreleri içerisinde her ikisine de çok sayıda itirazların yapıldığı kayıtlardan anlaşılmaktadır'' diye konuştu. 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'nun soruları:
1- Kanal İstanbul için yapılan çalışmayla 
ilgili fizibilite raporu hazırlanmış mıdır?
2- Şayet yapımına başlanırsa, kanal ve o kapsamda yapılacak olan köprü, liman ve benzeri yatırımların tamamı için tahmin edilen bedel ne kadardır?
3- 1/100.000 ölçekli İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı kaç m2'dir?
4- Bahsedilen rezerv alanı içinde kamulaştırılması gereken özel mülkiyete tabi alan var mıdır?
5- Kanal İstanbul düşüncesinin ortaya atıldığı 2011 yılından bu yana 1/100.000 ölçekli rezerv alan içerisinde el değiştiren arazi miktarı ne kadardır?


Geri Dön