26 / 04 / 2024

Kastamonu'da atıl hastanenin kamulaştırılması önerisi TBMM'de!

Kastamonu'da atıl hastanenin kamulaştırılması önerisi TBMM'de!

Kastamonu ilinde koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında atıl durumdaki bir özel hastane binasının kamulaştırılarak hizmete sunulması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu ilinde koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında atıl durumdaki bir özel hastane binasının kamulaştırılarak hizmete sunulması önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Baltacı, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Baltacı, ''2010 yılında yapımına başlanan ve 80 milyon TL'lik harcama sonucu 2012 yılında tamamlanan Kastamonu Özel Uğurlu Hastanesi binası yaklaşık 8 yıldır atıl beklemektedir. 24 bin metrekare alan üzerine 7 katlı ve akıllı bina teknolojisine uygun inşa edilen hastane binası 200 yatak ve 52 poliklinik kapasitesine sahiptir. Ülke olarak koronavirüs salgınına karşı büyük bir mücadele sergilediğimiz bu zor dönemde söz konusu binanın kamulaştırılarak Kastamonu halkının hizmetine sunulması büyük önem taşımaktadır'' diye konuştu.

Baltacı, şu açıklamalarda bulundu: ''Haciz, ipotek, satış vaadi gibi taşınmaz üzerinde yüklerin olması kamulaştırmaya engel değildir. 2942 sayılı kamulaştırma kanunun 10. maddesinin ek fıkrasında ihtilaflı taşınmazların kamulaştırılmasında, kamulaştırma bedelinin nasıl bloke edileceğini açıklanmıştır. Kamulaştırma Kanunu'nun 18. maddesi de ihtilaflı taşınmazların kamulaştırılmasını konusunu detaylı olarak anlatmaktadır. Özel Uğurlu Hastanesi'nin kamulaştırması genel kamulaştırma uygulaması içinde yapıldığında zaman kaybı olacağından Kamulaştırma Kanunu'nun 27. maddesine göre acele kamulaştırma işlemi yapılabilir. Bir hafta içinde mevcut hastanenin değer takdiri yapılıp bedeli bloke edilerek binaya el koyulabilir. Kamulaştırma bedeli de ilerde icra İflas Kanunu'na göre hak eden hak sahiplerine ödenebilir.''

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın soruları:
1- Koronavirüs salgınında pozitif vaka sayısının her geçen gün katlanarak arttığı, Türkiye'nin en  yaşlı nüfusuna sahip ilk üç ilinden biri olan Kastamonu'da salgının yayılmasını önlemek aynı zamanda salgınla mücadelede yetersiz kalan fiziki şartları sağlamak için Kastamonu Özel Uğurlu Hastane binasının kamulaştırılıp vatandaşlarımızın hizmetine sunulması için bir çalışma başlatılması düşünülmekte midir? 


Geri Dön