17 / 04 / 2024

Kazan'daki İstanbul Park açıldı!

Kazan'daki İstanbul Park açıldı!

Ünlü mimar Hakan Kıran imzasını taşıyan Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’daki İstanbul Park Projesi’nin birinci bölümü tamamlandı...



Mimari projesi Hakan Kıran Mimarlık tarafından yapılan Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’daki İstanbul Park hayata geçiyor.


Yeşil alan, park, yaya geçidi, çeşme, bazı mimari eserler ile lale figürlü bir binanın yer aldığı ve iki aşamada bitirilmesi planlanan İstanbul Park Projesi’nin birinci aşaması tamamlandı. Kazan’daki İstanbul Park Projesi’nin biten birinci bölümünün açılışı 5 Temmuz Cuma günü gerçekleştirildi.


7 Temmuz’daki Yaz Üniversite Olimpiyatları’na yetiştirilen İstanbul Park Projesi’nin yaya köprüsü ve lale figürlü kulenin bulunduğu ikinci bölümünün inşaatına ise Olimpiyatlar bittikten sonra başlanacak. Şehrin yeni gelişen konut bölgesinin merkezinde, Zafer Parkı’nın devamını oluşturan yeşil kuşağın Kazan nehri ile birleştiği prestijli bir noktada yer alan proje, Türkiye’ye özgü özellikleri ile öne çıkıyor.


Kazan’da hayata geçirilen İstanbul Park Projesi hakkında bilgi veren Hakan Kıran Mimarlık AŞ Kurucu Ortağı Hakan Kıran, Kazan Belediye Başkanı İlsur Metşin ile Kasım ayında görüştüklerini ve İstanbul Park Projesi’nin ilk eskizlerinin de o dönemde paylaşıldığını belirtti. Görüşmede Kazan Belediye Başkanı Metşin’in, “Fransız İmparator Napoleon Bonapart nasıl demiş: Dünya tek bir ülke olsaydı, o zaman İstanbul onun başkenti olurdu. İstanbul’un özgün niteliklerini yansıtan bir parkın, mimari açıdan yüksek kaliteli olacağı hususunda hiç kuşkumuz yok. Kentimizin insanlarının güzel bir ortamda dinlenmesi için böyle modern tesislere ihtiyaç var. Ayrıca lale sembolü şeklindeki yapıyı çok beğeniyorum. Bu aynı zamanda 2013 yılında Kazan'da yapılacak Dünya Üniversite Oyunları'nın da sembolü olacak. Bizim çiçeğimiz olacak” ifadelerini kullanarak projeyi çok beğendiğini söyledi.


Aynı dönemde Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’un da projeye yakın ilgi gösterdiğini kaydeden Hakan Kıran, projenin gelişimi ve inşaatı ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı’na haftalık olarak rapor verildiğini de vurguladı.


Kazan Belediye Başkanı İlsur Metşin’in projeyi beğenmesi ve 7 Temmuz’daki Yaz Üniversite Olimpiyatları’na kadar bitirilmesini istemesi ile birlikte proje çalışmalarına hız verildiğini söyleyen Hakan Kıran, sürenin kısıtlı olması nedeniyle imalat projelerini Kazan Belediyesi’nin proje grubu ile birlikte hazırlamasını tercih ettiğini kaydetti. Kıran, şöyle devam etti: “Hakan Kıran Mimarlık ve Yapı Hiz. Tic. AŞ tarafından konsept projeler hazırlanarak kendilerine sunulmuştur. Kazan Belediyesi’ne bağlı olarak imalat projelerini ve keşfini hazırlayan ekip, köprü ve kuleden oluşan yapıların açılışa kadar yetiştirilemeyeceği riski taşımasını gerekçe göstererek projeyi iki safhaya böldü, çok güzel bir ortak çalışma ile parkın ilk aşamasını Olimpiyatların açılışından önce tamamladık” dedi.


Projenin birinci bölümünün tamamlandığını ve açılışının yapıldığını söyleyen Hakan Kıran, ikinci aşamaya ise Yaz Üniversite Olimpiyatları sonrasında başlanacağını sözlerine ekledi.




Geri Dön