26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm çok önemli!

Kentsel dönüşüm çok önemli!

"Kartal'da yaşadıklarımızı biliyorsunuz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, onun için kentsel değişim, dönüşümün çok önemli olduğunu söylediklerinin altını çizdi.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İçmeler Meydanı'nda düzenlenen Tuzla mitinginde, sözlerine 24 Haziran seçimlerinde şahsına ve Cumhur İttifakı'na verdiği destekten dolayı Tuzla halkına şükranlarını sunarak başladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi büyütmeyi, güçlendirmeyi kararlılıkla sürdüreceklerini, İstanbul'un sorunlarını, sıkıntılarını çözmeye devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, şunları söyledi; 

"25 yıl öncesine gidelim. Aramızdaki gençler, 25 yıl önce Tuzla ne durumdaydı bilmezler. Çöp, çukur, çamur, bilirler mi? Kim vardı o zaman? CHP vardı. CHP'nin, Tuzla'yı, Pendik'i, Kartal'ı, Maltepe'yi ne hale getirdiğini bilmezler. Biz görevi devraldıktan sonra Tuzla, Pendik, Kartal ne duruma geldi, yeniden biz buraları ihya ettik, inşa ettik. Unutmayın, cumhur güçlü olursa Cumhurbaşkanı da güçlü olur. Unutmayın, Cumhurbaşkanının yanında olduğu bir büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri onlar da güçlü olur. 4,5 sene bu kardeşiniz, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı mı? Binali kardeşim İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğu, Şadi kardeşim Tuzla'da belediye başkanlığını devam ettirdiği takdirde, üçlü olarak el ele vereceğiz ve Tuzla'yı da, İstanbulumuzu da çok daha ilerilere taşıyacağız." 

"Biz, 82 milyonun Cumhurbaşkanıyız"

Erdoğan, raylı sistemler, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü'nü yaptıklarının altını çizdi ve şunları söyledi:

"Bizler bunlara daha ilaveler yapmaya devam edeceğiz. Ulaşımda bütün altyapı, eğitimde, sağlıkta her şey... Sizlerle beraber bu yolda, emin adımlarla yürümemiz lazım. Cumhur destek verirse, sahip çıkarsa, Cumhurbaşkanı da milletine, devletine, ülkesine en güzel şekilde hizmet etme imkanını bulur. Biz sadece şahsımıza oy verenlerin değil, unutmayın 82 milyonun Cumhurbaşkanıyız. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abazası, Romanı, Arnavutu, Boşnağı... Bizde ayrım yok. Çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Bu ayrım onların işi, bizim değil. Biz, evine helal rızık götürmek için ter döken emekçimizin, her sabah dükkanını 'Bismillah' diyerek açan esnafımızın, Türkiye'nin gelişmesi için üreten, istihdam sağlayan girişimcilerimizin Cumhurbaşkanıyız."

"Bizim verdiğimiz mesajları lütfen, ne olur dikkate alın"

"Kartal'da yaşadıklarımızı biliyorsunuz." diyen Erdoğan, onun için kentsel değişim, dönüşümün çok önemli olduğunu söylediklerinin altını çizdi.

Erdoğan, "Bunlar benim insanım, modern bir yaşam tarzına ulaşsın, yangın tehdidi, deprem vesaire, bu tehditlerden uzak olsun. Bunun için de biz sizin hizmetkarınız olarak bunları yapalım, inşa edelim, siz de huzur içinde buralarda yatın" şeklinde konuştu.

Sadece İstanbul'a değil, 780 bin kilometrekarenin her bir karışına, 81 vilayete hizmet götürdüklerini anlatan Erdoğan, "Son 17 yılda İstanbul'a 255 katrilyon yatırım yaptık." dedi.

Tuzla'ya yapılan yatırımlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  57 il ve yaklaşık 30 ilçede miting yaptığını ifade etti. Erdoğan, "Rabb'imiz ancak çalışana çalıştığının karşılığını veriyor. Diğerlerinin böyle bir derdi yok. Onlar Ankara'da bol bol kulis yaptılar. Hangi PKK'lıyı, hangi HDP'liyi alacağız, onun gayreti içerisindeydiler. Ama bizim kalkıp da o tür kişileri aramıza katmamız, onları Meclis'e taşımamız mümkün değil" şeklinde konuştu.

Tuzla'ya eğitimde 1686 derslikli 131 okul yapıldığını, derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 35'ten 22'ye indirdiklerini anlatan Erdoğan, imam hatipte okuduğu dönemde sınıfında 75 öğrenci bulunduğunu belirtti.

Şimdi ise sayıların 20-25'e indirdiklerini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi;

"Orta öğretimde Tuzla'da 33'ten 21'e düşürdük. Öğrencilerimize 3 bin 207 tablet bilgisayar dağıttık Tuzla'da. Bin 92 adet akıllı tahta sınıflara kurduk. İlçedeki okullarımıza 3 bin 146 öğretmen ataması yaptık. Okullarımız için 12 kapalı spor salonu yaptık. Kafkale Spor Kompleksini yenileyerek sizin hizmetinize sunduk. Bununla kalmadık Şifa Mahallesi'ne gençlik merkezi inşa ettik. Tuzla birçok üniversitemizin kampüsüyle adeta bir gençlik ve eğitim merkezine dönüşmüştür. Sağlıkta 400 yataklı bir devlet hastanesiyle birlikte 3 tesisi ilçemize kazandırdık. Ayrıca 3 sağlık tesisi daha yapmayı planlıyoruz.  TOKİ  kanalıyla Tuzla'da 11 bin 44 konut projesini hayata geçirdik. 63 kilometrelik Gebze-Halkalı Banliyö Hattı'nı  Marmaray  üzerinden geçenlerde hizmete açtık. Bugüne kadar yaklaşık 4,5 milyon İstanbullu bu yeni hizmetten faydalandı, açtığımızdan bu yana. Tuzla'ya 27 kilometre uzunluğunda yeni yol, 5 köprü ve kavşakla bağlantı yolları yaptık. Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin ikinci kademesini hizmete sunduk. Üçüncüsünü de inşa ediyoruz. İlkini ben yapmıştım. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum zaman. Nereden nereye."

İlçeye 23 park, iki noktada bisiklet yolu kazandırdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla sahil yolu meydanının düzenleme çalışmalarının tamamlandığını belirtti.


Geri Dön