20 / 04 / 2024

Kira ibraname örneği 2021!

Kira ibraname örneği 2021!

İbraname, alacaklının borçludan her türlü alacağını aldığını gösteren belgeye deniyor. Peki kira ibraname örneği nasıl hazırlanıyor? İşte kira ibraname örneği 2021...



Kira ibraname örneği 2021!
İş sözleşmelerinin her hangi bir nedenden dolayı sona ermesi halinde ibraname kavramı karşımıza çıkıyor. İbraname, aynı zamanda “aklanma belgesi”ne de deniyor. İbraname aynı zamanda çalışan kişinin işten ayrılırken iş hukuku ve iş sözleşmesinden kaynaklanan her türlü hak ve alacağıyla ilgili imzaladığı belge oluyor. 

Kira ibraname örneği 2021!

İbraname, alacaklının borçludan her türlü alacağını aldığını gösterir. Tarafların aralarında mevcut olan borcu kısmen ya da tamamen ortadan kaldırması ve borçlunun borçtan kurtulmasıyla ilgili ibraname sözleşmesi imzalanıyor. İbranamenin hazırlanmasının ardından çalışan ve iş veren karşılıklı olarak imzalanıyor.

Kira ibraname örneği 2021!

Kira ibraname örneği 2021

Kira ibraname örneği 2021 şu şekilde hazırlanıyor:

Kiraya Veren : A
Kiracı : X Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Kiralananın Cinsi : İşyeri
Sözleşme Başlangıç Tarihi : 01.02.2016

Yukarıda bilgileri verilen ve belirli süreliolarak düzenlenmesine rağmen belirsiz süreli sözleşmeye dönüşen işyeri kirasına ilişkin sözleşme, tarafların karşılıklı olarak mutabıkkaldıkları üzere 30.04.2020 tarihinde feshedilmiştir.

Taraflar her ne kadar düzenlemiş oldukları sözleşmenin özel şartlarına “Madde 4: Kirayaveren kiracıdan nakit 4.200 TL depozito almıştır. Depozito kiracının tahliyesinde işyerindehasar, zarar, ziyan, eksiklik yok ise doğalgaz, elektrik, su giderleri ile yönetim gideri vs.ödenip fatura ve makbuzları kiraya verene ibraz edildiğinde depozito faizsiz olarak iadeedilecek veya borçlarına mahsup edilecektir. Kesinlikle depozito kiraya mahsup edilemez.” şeklinde bir kayıt düşmüşseler de Türk Borçlar Kanunu’nun ibraya ilişkin 132. maddesi “Borcu doğuran işlem kanunen veya taraflarca belli bir şekle bağlı tutulmuş olsa bile borç, tarafların şekle bağlı olmaksızın yapacakları ibra sözleşmesiyle tamamen veya kısmen ortadan kaldırılabilir.” hükmü gereğince taraflar, içinde bulunulan ay kirasının depozitodan karşılanacağını ve kiracının bu aya ilişkin herhangi borcunun kalmadığı hususunda anlaşmışlardır.

Sonuç olarak taraflar söz konusu kira sözleşmesiyle ilgili olarak kiracının sözleşme kurulurken ödediği 4.200 TL de pozitonun son ay kira tutarından (4.200 TL) mahsup edilmesi karşılığında birbirlerini ibra etmiş ve kiracının işbu kira sözleşmesinden kaynaklı herhangi birkira vb. borcunun kalmadığı hususunda karşılıklı olarak mutabık kalındığını beyan ve kabuletmişlerdir.
 
KİRACI
X Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
 
KİRAYA VEREN

Kira ibraname örneği 2021!

Kapıcı ibraname örneği!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön