29 / 03 / 2024

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır?

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracıların ve ev sahiplerinin kiraladıkları eve dair merak ettiği pek çok soru var. Onlardan biri de kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? İşte o soruların yanıtları!



KİRA SÖZLEŞMESİ BİTTİĞİNDE KİRACI NASIL ÇIKARILIR? 

Kira sözleşmesi bitince kiracı şu hallerde çıkarılabilir; 

  • Kira Sözleşmesi 10. Kez Yenilenmiş ise: Kira sözleşmesinin kiracı tarafından 10 kez yenilenmesinden sonra kira sözleşmesinin ilk yapılışının 11. yılından sonra her uzama yılının bitiminden 3 ay öncesinde yazılı bildirimde bulunarak mal sahibinin kira sözleşmesini sona erdirme hakkı vardır.  

  • Kira Bedeli Ödenmemiş ise: Kira bedelinin ödenmediği bazı durumlarda kiraya veren belirli prosedürlere uyarak kiracı çıkarabilir. 

  • Kira sözleşmesi yapıldıktan sonra kiracıdan yazılı olarak tahliye taahhütnamesi alınmışsa, kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir. Ancak tahliye taahhütnamesinde kiracının çıkacağı tarih net bir şekilde yer alıyor olmalıdır.  

  • Kiralanan evin veya işyerin; sahibi için veya sahibinin eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu kişi için zorunlu olarak gereksinim duyulursa kiracı tahliye edilebilir.  

  • Ev veya işyerinde büyük bir onarım veya inşa, imar yapılacaksa ve bu işlemler sırasında taşınmazın kullanımı imkansızlaşacaksa bu durumda gene sözleşme sona erdirilebilir. Ama bu işlemin yapılması için kira sözleşmesinin süresinin bitimine kadar beklenmelidir. 

BDDK açıklamasından sonra kredi oranları değişti mi? İşte kredi şartları ve oranları!

Temmuz asgari ücret zammı ne kadar 2022? Asgari ücrete ne zaman zam gelecek? İşte son durum!

TOKİ’den Gaziantep için yeni projeler! TOKİ’nin Gaziantep projeleri ne zaman başlayacak?


Geri Dön