26 / 04 / 2024

Kiracı şikayet dilekçesi!

Kiracı şikayet dilekçesi!

Konutunuzu kiraya verdiğinizi ancak kiracınızın bazı sorumluluklarını yerine getirmediğini farz edelim. Bu durumda kiracı nereye şikayet edilir? Kiracı nasıl şikayet edilir? İşte kiracı şikayet dilekçesi...



Kiracı şikayet dilekçesi!

Konutunuzu kiraya verdiğinizi ancak kiracınızın bazı sorumluluklarını yerine getirmediğini farz edelim. Bu durumda kiracı nereye şikayet edilir? Kiracı nasıl şikayet edilir?


Örneğin kiracınızın aidat borcunu ödemediğini düşünelim. Kiracıya ödenmediği aidat borçlarını ödemesi için noter aracılığı ile dilekçe gönderebilirsiniz. Söz konusu kiracı şikayet dilekçesi aşağıda yer alıyor.



Kiracı şikayet dilekçe örneği..


………………………………..NOTERLİĞİNE


KEŞİDECİ : 

VEKİLLERİ : 

MUHATAP : 

K O N U : 


A Ç I K L A M A : 


1- Sayın muhatap, yukarıda adresiniz olarak belirtilen yerde ikamet etmektesiniz. …… yılı aidat bedeli aylık ……… YTL’dır. …… yılına ait, ………, ………… ve ………….. ayları olmak üzere toplam …….. YTL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır.


2- Genel Kurul toplantısında, Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 10 gecikme faizi uygulanmasına; aidat borcunu ödemeyen kat malikleri hakkında icra takibine geçilmesi hususunda yöneticiye yetki verilmesine karar verilmiştir.


3- Sayın muhatap, işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 7 (yedi) gün içinde ………..YTL aidat borcunuzu % 10 gecikme faizi ile birlikte olmak üzere ………. YTL olarak ödemenizi, aksi takdirde aleyhinizde icra takibine geçileceğini ve Kat Mülkiyeti Kanundan doğan sair hakların kullanılacağını, bu uğurda yapılacak her türlü masraf ve avukatlık ücretinin de tarafınıza ait olacağını ihtar ederiz.


Sayın Noter; üç nüshadan ibaret işbu ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğini, bir nüshasının dairenizde saklanmasını, tebliğ şerhi verilecek diğer nüshasının ise tarafımıza verilmesini talep ederiz.


Saygılarımızla,

Keşideci Vekili



Kiracının erken tahliyesi!
Tahliye taahhütnamesi şartları!



Geri Dön