20 / 04 / 2024

Kocaeli Pakize Tarı Kültür Evi'nin inşaatı tamamlandı!

Kocaeli Pakize Tarı Kültür Evi'nin inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit ilçesi Akçakoca Mahallesinde hayata geçirdiği Pakize Tarı Kültür Evi'nin inşaatını tamamladı.



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit ilçesi Akçakoca Mahallesinde hayata geçirdiği kültür evinin inşasında sona gelindi. Arsası Hayırsever Pakize Tarı tarafından verilen Kültür Evi’nin temel atma töreni 2017 yılı Ekim ayında yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 562 bin TL’ye mal olan Pakize Tarı Kültür Evi, bölge halkı için yapılacak mesleki ve kültürel, etkinlik ile eğitimlere ev sahipliği de yapacak.

3 KATLI 374 METREKARE 

Toplam 548 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Pakize Tarı Kültür Evi, 3 katlı olarak inşa edildi. Kültür evinin 120 metrekare genişliğindeki zemin katında kütüphane derslik ve teras yapıldı. 127 metrekarelik ikinci katta ise 3 derslik ve ney odası yer alıyor. Aynı metrekareye sahip üçüncü katta da sergi alanı, hat dersliği, tezhip dersliği ve ebru dersliği de oluşturuldu. Yapının toplam alanı 374 metrekare olarak yapıldı.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ALAN

Kültür evi, İzmit ilçesi Akçakoca mahallesindeki miras kalan arsasını bir eğitim kurumunun yapılması için bağışlayan Pakize Tarı’nın ismi taşıyor. Kültür evi faaliyete geçtikten sonra özellikle İzmit ilçesi Akçakoca Mahallesi halkına sosyal ve kültürel bir alan meydana getirecek.


Geri Dön