23 / 04 / 2024

Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması'nda ödüller verildi!

Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması'nda ödüller verildi!

Mardin'den Aydın'a, Antalya'dan Bursa'ya Türkiye'nin dört bir yanında yer alan 29 farklı üniversiteden, 119 orijinal proje ve toplam 157 öğrenci katıldığı yarışmada birincilik İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin oldu...



Koçtaş'ın bu yıl dördüncü »C kez düzenlediği Koçtaş Fikir İç Mekan Tasarım Yanşması'nda ödüller sahiplerini buldu. Koçtaş açıklamasına göre, üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık ve endüstriyel tasarım bölümlerinde okuyan öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya koymalarına fırsat tanımak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada bu yıl öğrencilerden içinde kitaplık da bulunan "çalışma alanı" tasarlamaları istendi. 

Yarışmaya Mardin'den Aydın'a, Antalya'dan Bursa'ya Türkiye'nin dört bir yanında yer alan 29 farklı üniversiteden, 119 orijinal proje ve toplam 157 öğrenci katıldı. 

Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması'nın jüri üyeleri arasmda; asıl mesleği mimarlık olan ünlü müzisyen Yüksek Mimar Erol Evgin'in yanı sıra Prof. Dr. Hasan Şener (İstanbul Teknik Üniversitesi), Y. Doç. Dr. 

Saadet Aytis (Mimar Sinan Güzel Sanadar Üniversitesi), Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Hakan Gürsu (ODTÜ), Prof. Dr. İnci Deniz Ilgın (Marmara Üniversitesi), Mimar Nehir Kunter ve Y. 

Doç. Dr. Nilüfer Sağlar Onay yer aldı. 

Koçtaş'm Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yanşması'nda bu yıl birincilik ödülüne  İzmir  Ekonomi Üniversitesi'nden Kaan Selçuk değer bulundu. İkincilik ödülü İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Didem Öztürk ve Kübra Coşkun'a, üçüncülük ödülü ise yine İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Egemen Dereli ve Sadık Mert Kocaman'a verildi. Yanşmanm birincisine 5 bin lira para ödülü takdim edilirken, ikinci projeye 3 bin lira, üçüncüye ise 2 bin lira para ödülü verildi. Yarışmada 5 projeye mansiyon, 5 projeye de teşvik ödülü verildi. 

Yarışmada bu yıl ilk kez birinci olan proje sahibine Koçtaş'ta 3 ay boyunca staj yapma imkanı tanınacak. Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması'nın ödül töreninde konuşan Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, ev geliştirme perakendeciliği sektörünün lider kuruluşu olarak daima ilkleri gerçekleştirme yolunda çaba harcadıklarını söyledi. Bir yandan Koçtaş'm gelişimini destekleyecek şekilde işlerini geliştirirken, bir yandan da içinde bulundukları sektörün büyümesine katkı sağlayacak projelere imza attıklarını belirten Alp Önder Özpamukçu, "İşte Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması da, bu çabamızın somut bir sonucu" dedi. 


Hürses


Geri Dön