16 / 04 / 2024

Konut fiyatlarındaki artış durmayacak! 

Konut fiyatlarındaki artış durmayacak! 

Son günlerde fahiş rakamların görüldüğü konut fiyatları gündemden düşmüyor. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



Konut fiyatlarında yaşanan yükselişin ağırlıklı şekilde maliyet fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığının altını çizen Altan Elmas, "Konut fiyatlarının artması gündem oluyor. Bu çok doğal çünkü enflasyon tüm dünyanın gündemi" dedi ve Türkiye'de de ciddi bir enflasyon olduğunu vurguladı. 

Konut fiyatlarındaki artış durmayacak! 

Bu durumda da ev fiyatlarının yükselme beklenmemesinin doğru olmadığını dile getiren Elmas, "2019 yılından itibaren konut fiyatlarının yavaş yavaş yükseldiğini görüyoruz. Çünkü inşaat maliyetleri yükselmeye başladı o tarihten itibaren buna paralel olarak da konut fiyatları arttı" açıklamasında bulunarak; Mart ayında neden yüzde 15 sorusuna su yanıtı verdi:

Şubat'ta savaş öncesi 750 dolara aldıkları demirin 920 dolara alınmaya başladığına vurgu yapan Elmas, dolar bazında yüzde 20 artış olduğunun altını çizdi. 

"Bunu yalnız inşaat demiri olarak görmemek gerek" diyen Elmas, demir ve çilik türevlerinin çok yükseldiğini, inşaatlarda batarya ve radyatör gibi yüzde 35-40 oranında çelik ürünü olduğunu aktardı. 


Geri Dön