26 / 04 / 2024

Konut kredisi çekenler dikkat! Yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi çekenler dikkat! Yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi hesaplama ve yapılandırma, son günlerin en çok araştırılan konularından. Konut kredisi faizleri düşmeden, konut kredisi çeken vatandaşlar, yapılandırma olup olmayacağını araştırıyor.



Konut kredisi hesaplama ve yapılandırma, son günlerin en çok araştırılan konularından. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın sıfır ve ikinci el konutlar için ayrı ayrı belirlediği faiz oranları için ayrıca peşinat oranının da yüzde 10'a düşürülmesi konut alacakları sevindirdi. 

Habertürk'te yer alan habere göre; bir diğer merak edilen konu ise, konut kredisi faizleri düşmeden, konut kredisi çeken vatandaşlar, yapılandırma olup olmayacağını araştırıyor.

Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçiriyor. Paket içerisinde şüphesiz en çok dikkat çeken kredi, 12 ay erteleme fırsatı da verilen konut kredisi faiz oranları. Yeni konut kredisi faiz oranları 2 Haziran'dan itibaren geçerli sayılıyor. Eski konut kredilerinin yapılandırılması ile ilgili ise henüz bir açıklama gelmedi. 

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI (ZİRAAT BANKASI, VAKIFBANK, HALKBANK)

Kamu bankaları sıfır konutlar için 15 yıla kadar ayılık yüzde 0.64 faizli kredi imkanı sunuluyor. İkinci el konutlar için ise 15 yıl vade ve aylık yüzde 0.74 faizli kredi çekilebiliyor. Konut kredisi başvuruları 2 Haziran'da başladı. Başvurular şubelerden yapılıyor.

KONUT KREDİSİ İÇİN 750 BİN LİRALIK ÜST LİMİT

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan yapılan ortak açıklamaya göre konutta kredi miktarı sınırlandırıldı, üç büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi çekilebilecek. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı imkanı sunulacak.


Geri Dön