26 / 04 / 2024

Konut kredisi nasıl alınır?

Konut kredisi nasıl alınır?

Nakit parası olmayan ama ev almak isteyen vatandaşlar bankalardan kredi alıyorlar. Peki konut kredisi nasıl alınır? 



Konut kredi fazilerinin düşmesiyle ev almak isteyenler konut kredilerini araştırmaya başladı. Kredi ile ev almak isteyenler ne yapmalı. Konut kredisi nasıl alınır? 

Konut kredisi çekmek isteyenler satın almayı düşündüğü evin tapusu ile kredi almak istedikleri bankanın şubesine gitmeleri gerekiyor. Şubede ilk yaoılacak işlem kredi başvuru formunu doldurmak. Kredi başvurusu yapan vatandaşların kimlik bilgisi üzerinden kredi notu ve sicilinin sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğu değerlendiriliyor. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, kredi almak için uygun bulunursanız, banka sizden konut kredisi için ekspertiz ücreti talep edecek. Ekspertiz ücreti ödeyince, konut değeri belirlenir. Belirnenen değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında konut kredisi kullanım izini verilir. Geriye kalan yüzde 20'lik kısım ise konut kredisi peşinatı olarak tahsil edilir. Konut kredilerinin onay süreleri 3-4 iş günü arasında değişiyor. Konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede bitirilirse 1-2 gün içinde bile yapılabirlir.

Şartlar neler? 

Tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları bulunmamaktadır. Kredi çekilerek satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biridir. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek isteyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlardandır.

 

Konut kredisi faizleri Eylül’ün ikinci haftasına nasıl başladı?


Geri Dön