23 / 04 / 2024

Konya Kadınhanı Millet Bahçesi'nin inşaatı tam gaz!

Konya Kadınhanı Millet Bahçesi'nin inşaatı tam gaz!

İlçelerde de kentsel dönüşüm projeleri yürüttüklerini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kadınhanı millet bahçesi, kilit taş üretim tesisi çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli programlar için geldiği memleketi Konya'da, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem'i makamında ziyaret ederek ilçede yapılan çalışmalar hakkında bazı bilgiler aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bakan Murat Kurum ve beraberindekiler, daha sonra ilçede yapımı süren çalışmaları inceledi.

Daha sonra Akşehir ilçesine geçen Bakan Murat Kurum, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'yı makamında ziyaret etti.

İlçe merkezinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Kurum, vatandaşlarla bayramlaştı.

Kurum, sağlıklaştırması yapılan Tabakhamam Sokak'taki incelemelerden sonra gazetecilere açıklamalarda yaptı.

Bayram namazından sonra Konya'da ziyaretlerde bulunduğunu söyleyen Murat Kurum, "Tüm milletimizin, vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin Kurban Bayramı'nı tekrar tebrik ediyorum." diye konuştu.

Murat Kurum, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unun engelli olduğunu anımsatarak, "Şehirlerimizi engelsiz hale getirmek için çalışmalarımızı belediyelerimizle yürütüyoruz. 10 milyon engelli vatandaşımıza daha iyi şartlar sunmak adına şehirlerimizi engelsiz hale getiriyoruz." dedi.

İlçelerde de kentsel dönüşüm projeleri yürüttüklerini dile getiren Murat Kurum, Kadınhanı'nda da hayvan satış yeri, millet bahçesi, kilit taş üretim tesisi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

- "Ecdadımızın bize bıraktığı emanetlere sahip çıkacak anlayışla bir proje yürütüyoruz"

Bakan Kurum, Akşehir'de 2 bin tescilli eser bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ecdadımızın, atalarımızın bize bıraktığı emanetlere sahip çıkacak anlayışla bir proje yürütüyoruz. Bu proje çerçevesinde şehirde bir meydan projesi oluşturdu başkanımız. Bunu bitirdiler, altında bir otopark ve üstünde de şehir meydanı oluşacak şekliyle. Bu meydandan da yine ecdadın tarif ettiği şehircilik anlayışıyla işte Ayasofya Camii'nin fethi sürecinde Fatih Sultan Mehmet Han, talimat veriyor ve hemen Ayasofya Camii'nin etrafındaki o metruk yapıların kaldırılması talimatıyla camimiz, o tarihi eserimiz, Ayasofya Camimiz meydanla bütünleşecek bir anlayışla yeniden projelendiriliyor, güçlendiriliyor.

Burada da (Akşehir'de) ecdadın bize tarif ettiği şekilde şehir meydanından arastalara, hanlara hamamlara çıkan sokaklarımızı bu tarihi yapıları restorasyonunu, tadilatlarını yapmak ve aslına döndürecek şekilde çalışmalarımızı Akşehir Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz ve Bakanlığımızın destekleriyle yapmaya gayret gösteriyoruz."

Bakan Kurum, 2023 yılında Nasreddin Hoca'nın evi ve tarihi yapıların ihya edilmiş olacağını belirtti.

Akşehir'de içme ve atık su ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü belirten Bakan Kurum, yatırımların sürdüğünü belirtti.

Bakan Murat Kurum'a ziyaretlerinde, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve bazı partililer de eşlik etti.


Millet bahçesi projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön