27 / 04 / 2024

Kripto para dolandırıcılıkları ile ilgili bilinmesi gereken en yaygın 7 yöntem!

Kripto para dolandırıcılıkları ile ilgili bilinmesi gereken en yaygın 7 yöntem!

Kripto para dolandırıcılarına yönelik alınması gereken tedbirleri uzanlar sıraladı.Peki kripto para piyasasında dolandırılmamak için nelere dikkat etmeliyiz? İşte uzmanların önerileri...



NASIL KURBAN DURUMUNA DÜŞMEYİZ ?

ESET güvenlik uzmanları dolandırılmamak için önerileri şu şekilde sıralanır.

“Sahtekarlıkla savaşmak için en iyi silah şüpheci olmaktır” diye ifade eden uzmanlar, dolandırılmamak için şu önerilerde bulunuyor:

- E-posta, mesaj, sosyal medya gibi iletişim ağlarında sizinle iletişime geçen şahıslarla kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Arkadaşınız sandığınız kişilerin aslında arkadaşlarınızın e-postasını veya sosyal hesabını ele geçirmiş bir bilgisayar korsanı olabilme ihtimalini unutmayın.

- Tüm yatırım fırsatlarına temkinli yapmaya çalışın eğer bir şey gerçek olamayacak kadar iyiyse büyük olasılıkla gerçek değildir.

- İki korumalı kimlik doğrulama sistemini bütün kripto para hesaplarınızda kullanmaya özen gösterin.

- Ön ödeme şartı olan yatırım “fırsatlarına” pek yaklaşmayın.

- Resmi olmayan uygulama mağazalarını kullanmamaya özen gösterin.

- Mobil cihazlarınıza yada bilgisayarlarınıza güvenilir bir sağlayıcının kötü amaçlı yazılım karşıtı uygulamalarını indirin.

Kripto para dolandırıcılığı 14 milyar dolarla rekor kırdı!

Kripto para piyasasında yeni vurgun: Hecoin!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön