26 / 04 / 2024

Kripto paralara Fed darbesi! Bitcoin dibe mi batıyor?

Kripto paralara Fed darbesi! Bitcoin dibe mi batıyor?

Kripto paralar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü yaptığı 75 baz puanlık faiz artışı ardından yön arayışında olsa da bu çaba, ABD'de resesyon olasılığının masada olması sebebiyle başarılı olamıyor. 



Bol para döneminin sona ermesi yatırımcıların risk iştahını zaltırken, seneye 46 bindolar seviyesinden başlayan Bitcoin, ilk faiz artışının gerçekleştiği 17 Mart tarihinde 40 bin 557 dolar seviyelerindeydi. Mayıs ayında ikinci indirim geldiğindeyse 37 bin 660 dolar seviyesine düştü. 

Kripto paralara Fed darbesi! Bitcoin dibe mi batıyor?

Bu hafta Fed'in faizleri 75 baz puan artırması Bitcoin fiyatının daha da düşmesine neden oldu. Bitcoin, geçtiğimiz haftadan bu güne yüzde 30'a ulaşan değer kayıpları yaşadı. Haftalık kayıpları yüzde 40'a ulaşan Ethereum ise 1.000 dolar sınırına kadar düştü. 

Kripto paralara Fed darbesi! Bitcoin dibe mi batıyor?

Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre; çoğu kişinin piyasadan küserek ya da para kaybıyla ayrıldığının altını çizen analistler, faiz artırımlarının sürmesinin piyasada endişenin artmasına sebep olduğuna vurgu yapıyor. Yatırımcılar kripto para piyasalarının Fed'in faizi sene sonuna kadar üç defa daha artırırarak yüzde 3.4'e çıkarma planı sebebiyle tedirgün durumda.

Asgari ücrete ara zamda son dakika! Yeni asgari ücret kaç lira olacak? Asgari ücret zammı nasıl hesaplanacak?

Dolar güç gösterisi yapıyor! Herkes bu rakamlara odaklandı, çok konuşulacak! Dolarda son dakika 18 Haziran 2022

Emeklilere zam haberinde son dakika! Temmuz zammı için bu rakam cepte! Hemen zamlı emekli maaşınıza bakın! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön