26 / 04 / 2024

Kripto paralarda deprem! Bitcoin ve Ethereum neden düşüyor? 

Kripto paralarda deprem! Bitcoin ve Ethereum neden düşüyor? 

Kripto paralardaki son durum merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki kripto paralarda son durum ne? Bitcoin ve Ethereum neden düşüyor? İşte detaylar...



TARİHİ ZİRVELERDEN UZAKLAŞTILAR MI?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleri geçtiğimiz Kasım'daki tarihi zirvelerinden oldukça uzakta seyretmeye başladı. Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre, Bitcoin 69 bin dolar Ethereum ise 4865 doları görmüştü.

Kripto paralar neden düşüyor?

Kripto paralarda deprem! Bitcoin ve Ethereum neden düşüyor? 

ABD ENFLASYONU MU TETİKLİYOR?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ABD’de enflasyonun 40 yılın üzerine çıkması ve yüzde 8.6’ya ulaşması piyasalardaki beklentileri de oldukça artırdı. Açıklanan resmi rakamlara göre,  ABD ve Avrupa ekonomisinde kısa dönemde alınan enflasyonu dindirmeye yönelik adımlar henüz etkisini göstermedi. ABD’de enflasyon yüzde 8.6 seviyesindeyken faiz yalnızca yüzde 1 seviyesinde. 

ABD VERİLERİ ALTINI DA DESTEKLEMEYE BAŞLADI

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ABD’den kötü gelen veriler sonrasında yatırımcılar dolar yerine altını tercih ediyor. Açıklanan resmi rakamlara göre, bir süredir ons altın 1850 dolar seviyelerine sıkışmıştı ancak geçtiğimiz Cuma günü ons altın 1882 dolar seviyesine kadar hızlı yükseliş gösterdi. Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan altın fiyatları riskli dönemlerde yükseliş hareketi gösterir ve yatırımcılar kendilerini enflasyona karşı altın alarak korumayı tercih eder.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön