27 / 04 / 2024

Kripto paralarda risk iştahı azaldı!

Kripto paralarda risk iştahı azaldı!

Bitcoin'de yıl başından bu güne başlayan düşüş trendi Fed tutanaklarının açıklanmasından sonra hız kazandı. Bitcoin'deki düşüş kripto para piyasasının genelini etkilerken, piyasada korkunun arttığı belirlendi.



Bitcoin 9 Kasım tarihinde ulaştığı 69 bin dolarlık zirve sonrasında başlayan düşüş trendinin ardından Aralık ayında 50 bin doların altına kadar indi ve bu sınırı bir türlü geçemedi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bitcoin’de yılbaşından itibaren gerçekleşen sert düşüş, ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarının açıklanması sonrasında da hız kazandı.

Bitcoin son üç günde yüzde 10’u aşkın gerileme kaydetti ve Eylül ayından bu yana ilk kez 42 bin doların altına indi. Böylece Bitcoin Kasım'da ulaştığı 69 bin dolar zirvesinden yüzde 40 değer kaybı yaşadı. 

Kripto paralarda risk iştahı azaldı!

PİYASA GENELİNE YAYILDI

Bitcoin, 41 bin 300 dolar seviyelerindeyken; Ethereum da günlük yüzde 8,3 değer kaybıyla 30 Eylül tarihinden bu güne en düşük seviye olan 3 bin 140 dolara düştü. Günlük bazdaki değer kaybı, Binance Coin, Solana, Cordano gibi kripto paraların fiyatlarını da etkiledi. 

Kripto paralarda risk iştahı azaldı!

İŞTE DÜŞÜŞÜN SEBEPLERİ

Kripto piyasasında kaydedilen son düşüşte Aralık'taki ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının çarşamba akşamı yayınlanmasının ve ABD senatosunda kripto madenciliğine ilişkin oturum yapılacak olmasının etkili olduğu öngörülüyor.

Fed tutanaklarının duyurulması sonrasında Bitcoin ve altın fiyatı değer kaybetti. Fed’in erken ve daha hızlı faiz artırımları durumuna ilişkin sinyal vermesi piyasalarda risk iştahını azalttı. Bu da risk algısı en yüksek olan yatırım ürünü kripto paraların etkilenmesine neden oldu. 

Ayrıca kripto madenciliğinin dünyadaki önemli merkezlerinden Kazakistan’da süren olayların da düşüşü tetiklemiş olabileceğine dikkat çekiliyor. Bazı hesaplamalara göre Kazakistan, Bitcoin madenciliğinde yüzde 18,1 payla dünyada ABD’den sonra ikinci sırada bulunuyor. 

Kripto paralarda risk iştahı azaldı!

KORKU ARTIYOR

Yatırım danşımanlığı hizmeti sunan Fundstrat isimli kuruluşun stratejistleri dün yayınladıklarını bir notta, “Fed’in 2022 yılının ilk çeyreğinde bilançoyu küçültme niyeti, bu satışın birincil nedenidir” ifadelerini kullandı. 

Kripto para birimi analisti Alex Kruger ise ‘Korku ve Açgözlülük' metriğinin ‘aşırı korku'yu işaret ettiğini dile getirdi.

Bitcoin neden düşüyor?

Bitcoin boğa piyasasına mı giriyor?

Kripto paralar neden düşüşte?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön