23 / 04 / 2024

Kuzu Grup, İran’da 37 bin konut yapıyor!

Kuzu Grup, İran’da 37 bin konut yapıyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu, yurt içindeki en büyük pojesi olan SeaPearl Ataköy ve yurt dışındaki projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.



Kuzu Grup, İstanbul, Ankara’nın yanı sıra Tahran ve Cazeyir’de projeler yapan bir grup şirketi olarak yatırımlarını devam ettiriyor. 


Grubun yurt içindeki en büyük pojesi olan SeaPearl Ataköy projesinin ilk etabında yaşam başladı. Ataköy’de denize sıfır olarak 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle yapılan projede toplam 1401 + 62 rezidans daire bulunuyor. Projeyle ilgili konuşan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu, “631 konuttan oluşan ilk etabın teslimleri Ağustos 2017 itibariyle gerçekleşmeye başladı. İstanbul’un denize sıfır tek premium projesi SeaPearl Ataköy projemiz 770 konutluk 2. Etabı ise 2018‘de tamamlanacak”şeklinde açıklama yaptı. 


Jumeirah Oteli 2019’da açılacak

SeaPearl Ataköy’ün getiri değeri en yüksek projelerden biri olduğunu ifade eden Kuzu, proje içinde yer alan 202 oda ve 62 rezidansa sahip otelin işletmesini ise Jumeirah Group’un yapacağını da dile getirdi. 


Metrekaresi 8 bin dolar 

Ataköy sahilinde 2 etap halinde yükselen SeaPearl Ataköy projesinde inşaat ve satış çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekleyen Özen Kuzu, “Projemizde metrekare birim fiyatı 8 bin dolardan başlıyor. Yaklaşık yüzde 50’sini sattık. Bu oran sene sonuna kadar yüzde 70’lere çıkar” dedi.


İran’da 37 bin konut yapıyor

Özen Kuzu yurt dışında yaptıkları projeleri de anlattı. Cezayir’de 21 bin 600, İran –Tahran’da ise 37 bin konutun inşasına devam ettiklerini belirterek “İran’da tek kontratla imzalanan Mesken Meher projemiz kapsamında 37 bin konutluk inşaatımız sürüyor. 2016 sonunda yine İran’da 520 bin metreküp kapasiteyle ülkenin en büyük atık su arıtma tesisi ihalesini kazandık” diyerek sözlerine son verdi.


Dünya / Leyla İLHAN 



Geri Dön