23 / 04 / 2024

Malatya Gündüzbey'e katlı otopark projesi!

Malatya Gündüzbey'e katlı otopark projesi!

Malatya Yeşilyurt Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan toplantısında Gündüzbey Mahallesi’ne yapılacak katlı otopark için İmar Komisyonu tarafından hazırlanan imar plan tadilatı raporu kabul edildi.



Malatya Yeşilyurt Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, komisyon raporları ve gündemdeki maddeleri tek tek görüşülüp karara bağlandı.

Bu Sabah Malatya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yeşilyurt Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanvekili Ramazan Yakıcı Başkanlığı'nda düzenlenen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından 8 Ocak 2019 tarihli Ocak Ayı meclis karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda, gündemdeki maddeler ve teklifler tek tek okunarak oylamaya sunuldu.

Ağırlıkla imar maddelerinin yer aldığı toplantıda; Gündüzbey Mahallesi’ne yapılacak katlı otopark için İmar Komisyonu tarafından hazırlanan imar plan tadilatı başta olmak üzere Kaynarca Mahallesi 5785 ada 2 Nolu Parselde imar planı tadilatı ve Çarmuzu Mahallesi 4968 adanın batısında bulunan park alanının bir kısmı ile kuzeyde bulunan cami alanının aynı büyüklükte trampa edilmesine dair İmar Komisyon raporları kabul edildi.

Bostanbaşı Mahallesi 153 ada 1 nolu parselde imar planı tadilatının reddedilmesine, Karakavak Mahallesi 5543 adada imar plan tadilatı talebinin ise gündemden çıkartılması kararı alındı. 

Malatya Kadastro Müdürlüğü tarafından talep edilen Mollakasım Mahallesi’nde görev alacak bilirkişilerin tespitini yapan Belediye Meclisi, gündemindeki altı maddeyi Mart Ayı Toplantısında görüşülmek üzere ertelenmesine, üç maddenin ise İmar Komisyonuna havale edilmesi kararı aldı.

Şubat Ayı çalışmalarını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Mart Ayı toplantısı 5 Mart 2019 Salı günü düzenlenecek.


Geri Dön