26 / 04 / 2024

Maya Montenegro'dan Karadağ'a yeni proje müjdesi!

Maya Montenegro'dan Karadağ'a yeni proje müjdesi!

Maya Montenegro Ceo'su Gani Uğur Bozel Bayview Hills Montenegro projesi ile ilgili soruları yanıtladı. İşte o röportaj...



Maya Montenegro Ceo'su Gani Uğur Bozel Bayview Hills Montenegro projesi ile ilgili soruları yanıtladı. İşte o röportaj...

1-Bayview Hills Montenegro projesi hangi şehirde yapılıyor, projenin inşaatı ne zaman başladı? Projenin özelliği nedir?

Bayview Hills projesi Montenegro’nun gözde şehirlerinden Tivat şehrinde yapılıyor. Projenin hafriyat işleri Ağustos ayında başladı ve Eylül 2021’de tamamlamayı planladığımız projemizin teslim tarihini yaz aylarına çekmek için çalışıyoruz. 

Projemizi bölgedeki projelerden ayıran en büyük özellik Türk malzemeleri ve işçiliği ile hayata geçiyor olması. Harfiyatın ardından kaba inşaatın başlamasıyla birlikte Türkiye’de çalıştığımız ekipleri Montenegro’ya götürdük ve tüm inşaatımızı onlara emanet ettik. İnce işçilikler dahil olmak üzere tüm aşamaları kendi ekiplerimiz ile yürüteceğiz. Öte yandan Montenegro’da kaliteli malzeme anlayışı İtalya’dan gelen malzemeler ile sınırlıydı. Montenegro halkı, Basyview Hills ile birlikte, Türk markalarının sağlamlığı ve şıklığı ile tanıştılar ve çok beğendiler.  

Projemizin değer yaratan bir diğer özelliği ise, Lüks Servisli Apartman Kompleksi (Luxury Serviced Apartment Complex – LSAC) sistemi ile daireleri, daire sahiplerimiz adına günlük kiraya verecek olmamız. Yurt dışında çok kullanılan bu sistem sayesinde yatırımcılarımız 10-12 sene gibi kısa bir sürede yatırımlarını Avro bazında geri almış olacaklar. 

Bayview Hills projemizde yer alan 52 adet konutun tamamı ve konutlarda bulunan odaların hepsinin deniz manzarasına sahip olmasının da en önemli özelliklerimizden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Bu özellikler dışında Bayview Hills projesi, Türkiye’deki birçok rezidans projelerinde bulunan sonsuzluk havuzu, snack bar, 7/24 resepsiyon, oda servisi, gym, sauna, spa, önemli lokasyonlara shuttle hizmeti, çocuk oyun alanları ve açık/kapalı otopark gibi birçok özelliği barındırmaktadır. 

Maya Montenegro dan Karadağ a yeni proje müjdesi!

2-Konut projesi için neden bu ülkeyi seçtiniz? Bu projeyi hangi firma yapıyor?

Konut projesi yatırım araştırması yaparken hedefimizi Avrupa olarak belirlemiştik. Pek çok ülke değerlendirdik. Karadağ’ı seçmemizin en önemli nedenlerinden birinin, Avrupa Birliği’ne girme potansiyeli en yüksek ülke olarak gösterilmesi olduğunu söyleyebiliriz. Karadağ, AB tarafından belirlenen kriterleri içeren 33 başlığın 33’ünü de açtı ve büyük olasılıkla 3-4 sene içerisinde AB’ye girmiş olacak. Ayrıca resmi para birimlerinin Avro olması, ülkede yapılacak yatırımların döviz bazında değerlerini sürekli korumasına hatta AB’den ötürü daha da değerlenmesine neden oluyor. 

Öte yandan Karadağ, Adriatik’in turizm cenneti olarak kabul ediliyor. Her geçen gün dünyanın birçok ülkesinden yatırımcıların bu ülkede gayrimenkul yatırımı yapmaları, lüks ve marka değeri olan birçok projenin hayata geçiyor olması, müşterilerimizin sadece konut almakla kalmayıp aynı zamanda getirisi yüksek bir yatırıma da imza atmalarını sağlıyor. Ayrıca Karadağ’daki doğal güzellikler de, Karadağ’ı diğer Avrupa ülkelerinden daha da avantajlı yapıyor.  Mesela Avrupa’daki tek yağmur ormanına sahip olmaları; fiyort, kanyon, UNESCO tarafından korunan ulusal parklar, iki ayrı noktada bulunan kış turizmi merkezleri ve UNESCO tarafından korunan tarihi Kotor kenti, bu ülkenin turizm açısından çok daha merkezi bir konuma geleceğini göstermektedir. 

Bayview Hills projesini Karadağ’da kurulmuş olan tamamen Türk yatırımı olan Maya Montenegro şirketi adına yapmaktayız. Maya Montenegro’yu, alanlarında birçok başarıya imza atmış İstanbul merkezli Ongan İnşaat ve Antalya merkezli BHG Yapı ortaklığı ile kurduk. Ongan İnşaat firması daha çok yurt içi ve yurt dışı taahhüt hizmeti veren ve Siemens’in çözüm ortağı olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü projesinde görev almış birçok projeyi başarı ile tamamlamış bir firmadır. BHG Yapı ise 10 yılı aşkın bir süredir Antalya’da müteahhitlik faaliyetlerinde bulunan, yüzlerce konutu başarılı bir şekilde teslim etmiş bir şirkettir. 

Maya Montenegro dan Karadağ a yeni proje müjdesi!

3-Proje kaç daireden oluşuyor?

Bayview Hills projesi toplam 3 bloktan ve 52 daireden oluşmaktadır. Bloklar zemin dahil 4’er katlıdır ve Bloklardan bir tanesinin üzeri ortak seyir ve lounge terası olarak dizayn edilmiştir.

 

4-Şu ana kadar kaç daire satıldı?

Şu ana kadar projemizdeki dairelerin yarısının (27 adet) satışını tamamladık. Projeye başlarken hedefimiz 2020 yılı sonuna kadar projenin %40’ını satabilmekti. Ancak pandemi döneminde olumsuz etkileneceğini ön gördüğümüz satış hareketliliğimiz artırmak için teknolojiden yardım almaya karar verdik. Simülasyon VR teknolojisi sayesinde dairelerin tüm detaylarını ve hatta gerçek manzaralarını da gösterebildiğimiz interaktif, alternatif bir pazarlama aracı kullandık. Sanal örnek dairemiz sayesinde satış hedeflerimizin üzerine çıkabildik. 

Maya Montenegro dan Karadağ a yeni proje müjdesi!

5-Karadağ’da başka hangi projeyi gerçekleştireceksiniz? Bu proje hakkında bilgi verir misiniz? Kaç konuttan oluşuyor? İnşaat ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek?

Maya Montenegro, Montenegro yerel makamlarınca verilen “müteahhitlik belgesini” alan sayılı şirketlerden biri. Bu belge sayesinde kendi projelerimizi inşa etmekle kalmıyor aynı zamanda birçok firma ve kuruma taahhüt hizmetleri verebiliyoruz. Tüm taahhüt işlerimizde de yine Türk çalışanlarımızla hizmet sunuyoruz. Şu ana kadar kısa süre içerisinde Kotor Belediyesi ve birçok yatırımcının projelerini tamamladık. Özellikle Kotor Belediyesi ile olan iletişimimiz ve firmamıza duyulan güven sayesinde tarafımıza verilen yol projelerini tamamladık ve akabinde ikinci bir yol projesi daha üstlendik. Ayrıca stratejik bir proje olan ‘Capital Project’de 1200 m2’lik Arnavut kaldırımı yol yapım işini de başarıyla tamamladık. Bu çalışmamızla yerel makamlardan birçok tebrik aldık hatta ülkenin haber programlarında projemizden bahsedildi. 

Asıl çalışma alanımız olan inşaat konusunda ise, Bayview Hills projesinin erken bitirebilme ihtimalimiz ile birlikte ikinci bir proje için çalışmalara başladık. 60 konuttan oluşacak olan ikinci projemizi Ağustos 2021 tarihinde başlatıp Eylül 2022’de teslim edecek şekilde planlamalarını yapıyoruz. Yeni projemizi de ilk projemizle benzer konsepte dizayn ettik ve yine Tivat şehrinde hayata geçireceğiz.  Bunun dışında yine Tivat bölgesinde farklı bir konseptde yepyeni bir proje daha geliştiriyoruz. Detayları sürpriz olsun ama bize heyecan veren bu çalışmamızı da 2021’in sonlarına doğru başlamayı hedefliyoruz.
 

Türk Yatırımı Bayview Hills projesi Montenegro'da yükseliyor!


Geri Dön