25 / 04 / 2024

Medicana Grubu’ndan iki hastane yatırımı!

Medicana Grubu’ndan iki hastane yatırımı!

Yaklaşık 30 yıl önce temelleri atılan Medicana Sağlık Grubu eylül başında Ege Bölgesi’ndeki ilk hastanesini İzmir’de açtı. Şimdi ise sırada 200 yatak kapasiteli Ataşehir hastanesi var. İki hastane için toplam 205 milyon dolarlık yatırım yapan grubun bu yılki ciro hedefi ise 1.9 milyar TL.



1992 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk 500 şirketi sıralamasında bulunan Medicana Sağlık Grubu, yeni yatırımlarla büyümesine devam ediyor. İstanbul, Ankara, Sivas, Samsun, Konya ve Bursa sonrasında geçtiğimiz günlerde İzmir'deki hastanesini de devreye alan grubun hastane sayısını 13'e ulaştı. 110 milyon dolar yatırım değerine ulaşan  İzmir  Konak'taki hastanesi 250 yatak kapasitesi ile Ege Bölgesi'nin en büyük hastaneleri arasında yer alıyor. İzmir'de Da Vinci robotik cerrahi teknolojisinin ilk kez bir özel hastane tarafından kullanılacağından bahseden Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, 14'üncü hastanelerini ise Ataşehir'de açmak için gün saydıklarını söylüyor. 95 milyon dolarlık yatırım değeri ile İstanbul'a dev bir sağlık merkezi kazandırılacağından bahseden Bozkurt, "200 yatak kapasiteli Ataşehir hastanemizi bu yılın sonunda kadar hizmete açmayı planlıyoruz. İki yeni hastanemiz ile 2 bin kişiye istihdam da sağlayacağız" diyor.

2019 yılında 1.5 milyar TL ciro hedefine ulaşan bu yıl ise 1.9 milyar TL ciro hedefliyor. Medicana International İzmir Hastanesi, yalnızca İzmir'in değil, Ege Bölgesi'nin en büyük hastanelerinden biri. Toplam 222 yatak kapasitesi olan hastane, tüm tıp branşlarında faaliyette bulunacak. İzmir Hastanesi'nin de SGK ve özel sigorta şirketleri ile anlaşmalı olarak faaliyet göstereceğinden bahseden Bozkurt, "Medicana Sağlık Grubu, 2008 yılından bu yana dünyanın 164 farklı ülkesinden gelen hastalara sağlık hizmeti veriyor. Hedeflerimiz, İzmir'e Ege'ye hizmet vermenin yanı sıra hastanemizle beraber şehri, sağlık turizmi için bir merkez haline getireceğiz" diyor.

SAĞLIKTA DİJİTALLEŞME

Sabah'ta yer alan habere göre; bugün 7 bin çalışanıyla sağlık alanında faaliyet gösteren Medicana Grubu; yıllık 3 milyondan fazla ayakta hasta kabulü ve 385 binden fazla hasta yatışı ile özel sağlık sektöründe öncü kurumları arasında yer alıyor. Grubun Covid19 ile beraber hastanelerinde geliştirdiği yeni sağlık hizmetleri bulunuyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminin ardından, dijital teknolojinin sağlık hizmet sunumuna entegrasyonu hız kazandı. Buna paralel olarak kronik hastaların evde takibi için geliştirmeler yapıldığından bahseden Bozkurt, "Dijital teknolojik olanakların kullanımı sağlandı. Hasta tedavi alanlarının pandemi dönem koşulları gereklerini yerine getirecek şekilde düzenlenmesi için projeler hazırlandı. Hastane içi taze hava alan alanları yaratıldı" diye konuştu. 

EĞİTİME DE YATIRIM YAPIYOR

Medicana Grubu ayrıca 2018-2019 eğitim- öğretim döneminde Medicana Eğitim Grubu'nu kurdu ve Medicana Bilimler Akademisi (MBA) Okullarını açtı. Hali hazırda; İstanbul'da Göztepe ve Beylikdüzü Kampüsü, Ankara'da Eryaman Kampüsü olmak üzere üç okulu ile eğitimin sektöründe de faaliyette bulunuyor. Medicana Eğitim Grubu aynı zamanda 2019-2020 akademik eğitim yılında, Fenerbahçe Üniversitesi'ni öğretime ve eğitime açarak yüksek öğrenim alanında da Türkiye'ye yatırımda bulunuyor. Bu yıl yüzde 100 kontenjan doluluğa ulaşan üniversite, önümüzdeki yıl yeni açılacak fakültelerle yine yüzde 100 kontenjan doluluğa sahip olacak.


Geri Dön