25 / 04 / 2024

Mehmet Kaplan kimdir?

Mehmet Kaplan kimdir?

Türk kökenli İsveçli siyasetçi Mehmet Kaplan, İsveç'te Şehircilik ve İskan Bakanı oldu. Peki, Mehmet Kaplan kimdir? Mehmet Kaplan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Mehmet Kaplan...



Mehmet Kaplan kimdir?

Mehmet Kaplan, 18 Haziran 1971 Gaziantep doğumlu.  Türk kökenli İsveçli siyasetçi Mehmet Kaplan, İsveç'te Şehircilik ve İskan Bakanı oldu. Peki, Mehmet Kaplan kimdir?


Mehmet Kaplan biyografi..

Yeşiller Partisi Meclis Grup Başkanı ve MKYK Üyesi Mehmet Kaplan, bir yaşındayken ailecek, babasının 1960’lı yılların sonunda işci olarak gittiği İsveç’in Skövde kentine taşındılar. 


1992’den itibaren The Royal Institute of Technology’de şehir planlama ve çevre eğitimi, 1995’de ise Stockholm Üniversitesi’nde Siyasal Bilimler ve Psikoloji eğitimi aldı. Evli ve iki çocuk babası olan Kaplan, Türkçe ve İsveççe'nin yanı sıra çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.


1997 yılında Yeşiller Partisinin gençlik kollarına üye olan Kaplan, 2003 yılında partisinin MKYK üyesi oldu. Her sene yapılan genel kongre seçimlerinde güven tazeleyerek tekrar seçilmektedir.


2006 İsveç Parlemento seçimlerinde Yeşiller Partisi Stockholm listesinde 2. sıradan aday gösterilen Mehmet Kaplan, Milletvekili olarak İsveç Parlementosuna girdi. 2010 seçimlerinde tekrar seçilerek Milletvekilliği görevine devam etmektedir.


2009'da Yeşiller Meclis Grubunun ayrımcılık ve entegrasyon sözcüsü oldu.



Mehmet Kaplan İsveç'te Şehircilik ve İskan Bakanı oldu!






Geri Dön