25 / 04 / 2024

Mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Kira gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı. İstisna sınırının altındaki gelirler için beyanname verilmeyecek. Peki, mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?



Mart ayının gelmesi ile birlikte gelir vergisi beyanname ve 1. taksit ödemeleri de başladı. Konut ve işyeri gibi taşınmazını kiraya vererek gelir elde edenler de mükellef oluyor. 1 sene içerisinde elde edilen kazanç üzerinden vergi ödemesi yapılıyor.

Kanunen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak ifade edilmekte olup bu gelirler belirli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. Ancak mesken kiralamalarında istisna uygulaması bulunuyor. Belirlenen istisna sınırının altındaki kira gelirleri için beyanname verilmiyor. 

Mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Konutlardan elde edilen kira gelirleri süresinde beyan edilmez veya eksik beyan edilirse, istisnadan yararlanılamıyor.  

Ancak, idarece herhangi bir tespit yapılmadan önce, süresinde beyan edilmeyen veya süresinde verilen beyannamede yer almayan konut kira gelirlerini, süresinden sonra verilen beyanname ile beyan edenler söz konusu istisnadan yararlanabileceklerdir. Peki, mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?


Geri Dön