19 / 04 / 2024

Milyonlar maaşlara zam haberi beklerken Bakan Bilgin'den tarihi itiraf: Geciktik yarın çok geç olacak

Milyonlar maaşlara zam haberi beklerken Bakan Bilgin'den tarihi itiraf: Geciktik yarın çok geç olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge düzenlemesi, asgari ücrete ek zam, emekli maaşlarının iyileştirilmesi ve EYT konuları hakkında açıklamalar yaptı. Bilgin, katıldığı toplantıda tarihi bir itiraf da bulundu: Geciktik yarın çok geç olacak



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, insanın toprak, su ve havayla olan ilişkisinde uyumunun bozulduğunda hayatta kalamayacağını belirterek, daha fazla kâr için kapitalizmin bunu tahrip ettiğini bildirdi.

"YARIN ÇOK GEÇ OLACAK"

Kapitalizmin iklim üzerindeki yıkıcı etkisinin ortadan kaldırılması için yeni bir bilince ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bilgin, "Yarın çok geç olacak. Bugün birçok konuda gecikmişizdir. Bunun maliyetini farklılaşan hastalıklarla, kanser hastalıkları ve diğer hastalıklarla ele alındığı zaman nasıl korkunç bir gelecekle karşı karşıya kalabileceğimizin ipuçlarını görmemiz mümkün." diye konuştu.

Gıdayı yeniden sağlıklı bir şekilde üretmenin önemine işaret eden Bilgin, Türkiye'nin yeniden kendi geleneğini kendi topraklarıyla buluşturacak üretim düzenine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Toprak, gıda ve doğal şekeri koruyarak geleceğe sahip çıkacaklarını, bunun yanı sıra emekçileri de sahipsiz bırakmayacaklarını ifade eden Bilgin, emekçi olmadan üretimin olmayacağının altını çizdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön