25 / 04 / 2024

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yüzde 20 zamlandı! 1 Eylül'den itibaren...

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yüzde 20 zamlandı! 1 Eylül'den itibaren...

Trafik sigortası primlerine Eylül ayından geçerli olmak üzere yüzde 20 zam uygulanırken, aylık artış oranı da yüzde 4.75’e yükseltildi. İşte diğer ayrıntılar...



AZAMİ PRİM TUTARLARINDA YÜKSELİŞ

Yönetmeliğin geçici 11. maddesinde gerçekleştirilen değişiklikle, azami prim tutarları, bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden 2022 senesi Eylül ayından itibaren aylık azami yüzde 4.75 olacak.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Eylül ayı başından itibaren yürürlüğe girmek üzere azami primler; Ağustos ayında uygulanan araç grubu bazında 4. basamak azami primlerine; taksi, minibüs, koltuk adedine göre otobüsler, kamyon ve çekici araç gruplarında yüzde 10, diğer araç gruplarında yüzde 20 arttırılarak uygulanacak.

SEDDK bu kapsamda araç grubu kullanım türüne göre uygulanacak azami prim artırım tablosunu yürürlüğe koydu. Tabloya göre otomobil, kamyonet, motosiklet, traktör, minibüs, kamyon, otobüs, taksi ve özel amaçlı araçlar için özel kullanım azami prim artırım oranı yüzde sıfır olarak belirtilirken tüzel kullanım azami prim artırım oranı; otomobil ve kamyonette yüzde 20'ye, motosiklette yüzde 25'e kadar yükselebilecek.

Tablo kapsamında ayrıca, özel kullanım azami prim artırım oranı; çekiciler için yüzde 2.50, iş makineleri için yüzde 7.50, römorklar için yüzde 25.00, tankerler için de yüzde 10.00 olarak kaydedildi.

Tüzel kullanım azami prim artırım oranları; minibüs, otobüs, özel amaçlı araç ve tarım makineleri için yüzde 2.50 kamyon ve çekiciler için yüzde 5.00 olacak.

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu Trafik Sigortası’nda fiyatlar güncellendi! İşte İstanbul, Ankara, İzmir’de azami tutarlar

HASARSIZLIK İNDİRİMİ DÜŞTÜ

Hasar durumunda sigorta primi indirim oranlarını belirleyen Yönetmelik ekindeki tablolarda değişiklik yapılarak bu uygulama alanı için prim oranları indirildi.

Buna göre prim indirim oranları; 7. basamak için yüzde 45'ten yüzde 42'ye, 6. basamak için yüzde 30'dan yüzde 22'ye, 5. basamak için yüzde 15'ten yüzde 10 indirilirken, hasar sebebiyle prim artırım oranlarında da düzenleme yapıldı.

Düzenlenecek poliçelerde hasar sebebiyle ödenecek prim artırım oranları; 3. basamak için yüzde 50'den yüzde 45'e, 2. basamak için yüzde 100'den yüzde 90'a 1. basamak için yüzde 150'den yüzde 135'e indirildi. Düzenlemeler 1 Eylül'de yürürlüğe girecek.

TOKİ'nin 81 ildeki projeleri için talep toplanıyor! Milyonlara son dakika müjdesi! Ucuz konut fırsatını sakın kaçırmayın

125 bin TL’ye sıfır ev müjdesi! 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? 12 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Kripto parada neler oluyor? Bitcoin rekor kırdı! Yatırımcılar bu haberi okumadan geçmeyin

Geri Dön