28 / 03 / 2024

Mustafa Toprak'tan Menderes'e okul müjdesi!

Mustafa Toprak'tan Menderes'e okul müjdesi!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Menderes Develi İlkokulu ve Ortaokulu'nda incelemede bulunarak 8 derslikli ilave yeni bir okul binası yapımı için çalışma başlattıklarını söyledi.




İzmir Valisi Mustafa Toprak, Menderes Develi İlkokulu ve Ortaokulu'nda incelemede bulunarak 8 derslikli ilave yeni bir okul binası yapımı için çalışma başlattıklarını söyledi. Özellikle ortaokulun dağınık olması nedeniyle sıkıntılar yaşandığını ve bazı öğrencilerin çevre mahallelere gittiğini, bu problemi çözmek için incelemeyi bizzat kendisinin yaptığını belirten Vali Toprak, ödeneklerin önceliklerini de gözeterek 8 derslikli ilave yeni bir okul binası yapımı için çalışma başlattıklarını söyledi. Mevcut ilkokulun yetersiz tuvaletlerinin düzenlenmesi konusunda da çalışma yapacaklarını belirten Vali Toprak, ayrıca okulun bahçe ve tuvaletlerinin aşırı yağışlarda su basmasının bertaraf edilmesi için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ile konuyu görüşeceğini söyledi.


Develi Köyü kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet edip, sıkıntılarını dinleyen Vali Toprak, İZBAN hattının devreye girmesi ve seferlerin başlatılması nedeniyle Develi'li vatandaşlara hayırlı olsun dedi ve daha sonra 1850'li yıllarda yapılan ve Ulaştırma Bakanlığınca restorasyonu yapılan tarihi tren garında incelemelerde bulundu. Yoğun ilgiyle karşılanan Vali Toprak, Develi sakinlerinin özçekim isteklerini de geri çevirmedi.



Yeni Asır




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


İzmir Valisi Mustafa Toprak, ziyaretleri kapsamında uğradığı Menemen Yahşelli mahallesinde vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşlar Vali Toprak'a yarım kalan okul inşaatının tamamlanması talebinde bulundu. Halkın okul ve Kuran kursu ile diğer sorunlarını dinleyip vatandaşla yakından ilgilenen Vali Toprak; "Çözülmesi gereken birkaç konu var. Bunlardan birincisi kapatılan Kuran Kursunun uygun mekânda açılması konusu. İkincisi Halk Eğitim kurslarının geliştirilerek tekâmül ettirilmesi konusu. Üçüncüsü de köy zamanında muhtarlık tarafından özel kişi ile anlaşma çerçevesinde başlayan ve yarım kalan 12 derslikli ilkokul ve ortaokul inşaatının Milli Eğitim tarafından üstlenilerek bir an önce bitmesidir" diye konuştu. Yapabileceklerini kaymakam, vali yardımcısı ve diğer teknik ekip ve müdürlüklerle birlikte iş bölümü çerçevesinde yapacaklarını belirten Vali Toprak, "Bizler sorunlarınızı çözmek için varız. Köy zamanında yarım kalan okul inşaatını hukuki bir sorunu yok ise tamamlayarak 2016-2017 eğitim öğretim dönemine yetiştirmeye çalışacağız. Boş kalacak dersliklerde de Kuran kursunu açarız" dedi. 


Sabah


Geri Dön