23 / 04 / 2024

N+1 Daruma gayrimenkule 300 milyon euro yatıracak!

 N+1 Daruma gayrimenkule 300 milyon euro yatıracak!

N+1 International (N+1) ile Daruma Kurumsal Finansman ortak oldular ve bu birleşme neticesinde N+1 Daruma kuruldu. N+1 Daruma Türkiye'de 300 milyon euro yatırım hefeliyor



N+1 Daruma gayrimenkul enerji, mezzanine ve alanlarında da yüzde 50-yüzde 50 ortak olarak sermaye fonları (closed end fund) kurmak üzere ortaklık anlaşması imzalayan N+1 ve Daruma,'nın bu anlaşma çerçevesinde 200-300 milyon euro ticari gayrimenkul yatırım fonu, toplam 250-400 milyon euro enerji fonu, 200-300 milyon euro mezzanine yatırım fonu  kurması hedefleniyor.



N+1 Daruma'nın 'Gayrimenkul Fonu' için hedefinin 2013'ün ikinci yarısı olduğunu söyleyen Daruma Yönetim Kurulu Başkanı Okan Altuğ ortaklık için şunları söyledi.


Türkiye'de şu anda uluslarası kurumsal yatırımcılardan fon elde etmiş  ve sadece Türkiye'ye ihtisaslasmış gayrimenkul fonu yok. N+1 Daruma hızlı bir şekilde bu boşluğu doldurmayı öngörüyor.


N+1 International Yönetim Kurulu Başkanı Santiago Eguidazu ise ortaklıkla ilgili şöyle konuştu:


Amacımız uluslararası piyasalara açılmak isteyen orta ve büyük ölçekli Türk firmalar ve Türkiye'ye girmek isteyen Avrupalılar için öncü finansal danışman firma olmak.


Santiago Eguidazu, İspanyol hükümetinin gayrimenkul sektörüne aşırı yatırım yaparak büyük hata yaptığını belirterek, 'İspanya'da bankalar 300 milyar euroluk gayrimenkul kredisi verdi. Biz bunun 30 milyar eurosunu yeniden yapılandırdık. Brezilya, İngiltere gibi ülkeler de benzer hatalar yaptılar. Umarım Türkiye de aynı hataları tekrar etmez. Biz şirket olarak, çok getiri vaat eden aynı zamanda riski de çok olan projelere sıcak bakmıyoruz. Yatırımcımıza yüzde 8-10 kar vaat ediyoruz' dedi.


Akşam


Geri Dön