25 / 04 / 2024

O ilde yabancıya konut satışına karşı imza kampanyası başlatıldı! 

O ilde yabancıya konut satışına karşı imza kampanyası başlatıldı! 

Sosyal medya üzerinden organize olan bir grup, Antalya’da yabancılara konut satışının yasaklanması için imza kampanyası başlattı. Başlatılan imza kampanyası 10 bine ulaştı. 



Yabancıya yapılan konut satışı rekora gidiyor. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar Ekim ayında Antalya’da yüzde 33,6’ya ulaşırken mega kent İstanbul’da 10 ayın satış ortalaması ilk defa yüzde 10’u geçti.

Aktarılan detaylar agöre, Antalya’da kiralar bir senede yüzde 213, iki senede yüzde 395 arttı. Yine verilen detaylara göre, kentte ortalama kira 10 bin 219 lira şeklinde oldu. Söz konusu bu durum şehirdeki yerli halkın da konut bulamamasına sebep oluyor. Devlet memurları da artık Antalya’da görev yapmak istemiyor. Çok sayıda memur, tayinlerinin daha küçük ilçelere veya başka şehirlere yapılması için girişimlerde bulunuyor. Tüm gelişmelerin üzerine Antalya’da sosyal medyada bir araya gelen bir grup, şehirde yabancılara konut satışının yasaklanması için imza kampanyası başlattı. Changeorg’da kısa zamanda yayılan imza kampanyası 10 bine ulaştı.

O ilde yabancıya konut satışına karşı imza kampanyası başlatıldı! 

‘Antalya'da Ukraynalı ve Rus emlakçı sayısı 10 bine ulaştı’

Göç dalgasıyla beraber Antalya’da kayıt dışı emlakçılık yapan Ukraynalı ve Rus sayısının tahminen 10 bine ulaştığı bildirilen imza metninde bu kişilerin yüzlerce kişilik WhatsApp gruplarıyla emlak piyasasını altüst etmeye devam ettiklerini belirtilerek, hiçbir kayıtlarının olmadığı ama kısa sürede Antalya emlak piyasasını kontrol eder hale geldikleri bildirildi.

"Biz o gruplara giremiyoruz çünkü bizi almıyorlar. Oda olarak 5 bin TL olarak belirlediğimiz bir kira onların portföyüne girince bir anda 12-15 bin TL’ye çıkıyor. Ev satışlarında da durum maalesef böyle. Evini satmak veya kiralamak isteyen kişiler yerli emlakçılar yerine bu kişilerle çalışıyor." ifadelerinin yer aldığı metinde söz konusu bu durumun piyasanın tamamını etkilediği belirtilerek, olanların da Türk vatandaşlarına olduğu bildirildi. Söz konusu metinde yabancı emlakçıların belirlemiş olduğu fiyatlar üzerinden bir Türk vatandaşının ev kiralamasının ya da satın almasının neredeyse imkansız olduğu da kaydedildi.


Geri Dön