28 / 03 / 2024

Ordu'da 6 ev tahliye edildi!

Ordu'da 6 ev tahliye edildi!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 6 ev boşaltılırken, birçok tarım arazisinde hasar oluştu.



Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı İnönü Mahallesi'nde heyelan meydana geldi. Tarım arazilerilerinin zarar görmesi nedeniyle 6 ev tahliye edildi. AFAD ve büyükşehir belediyesi teknik ekipleri mahallede incelemelerde bulundu. Evleri tahliye edilen ve geçici olarak yakınlarının yanına yerleşen bölgelilere kira yardımı yapıldı. Bölgelilerin kiraya çıkacağı açıklandı.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; heyelan bölgesinde incelemelerde bulunan Ordu Valisi Seddar Yavuz'a Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, İl Afet ve Acil Durum (AFAD)  Müdürü Osman Işık, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, Büyükşehir Belediyesi teknik personelleri eşlik etti. İnönü Mahallesi Muhtarı Şükrü Kara ve afetzedelere geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Seddar Yavuz, heyelana maruz kalan evleri tek tek inceledi. Vali Yavuz, AFAD tarafından tahliyesine karar verilen evlere kimsenin girmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını talep etti.

Ordu da 6 ev tahliye edildi! 

8 bin 500 TL kira yardımı

Güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin afetzedeleri mağdur etmeyeceğini kaydeden Vali Yavuz, tahliyesine karar verilen ev sahiplerine ilk olarak 8 bin 500 TL kira yardımı yapıldığını açıkladı. Vali Yavuz, yapılacak teknik çalışma sonucunda afete maruz kalan yerleşim yeriyle ilgili net bir karar verileceğini ifade etti.
 


Geri Dön