25 / 04 / 2024

Osmangazi'nin yeni hedefi Kent Meydanı!

Osmangazi'nin yeni hedefi Kent Meydanı!

Osmangazi Belediyesi'nin ocak ayı olağan meclis toplantısı dün, meclis salonunda yapıldı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda kentsel dönüşüm konuşuldu. Başkan Mustafa Dündar, konu ile ilgili değerlendirmede bulunduç



Osmangazi Belediyesi'nin ocak ayı olağan meclis toplantısı dün, meclis salonunda yapıldı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda kentsel dönüşüm konuşuldu. 

Osmangazi'nin envanterini çıkarabilmek için ciddi bir çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Mustafa Dündar, kentsel dönüşümü parsel bazında değil, bütüncül bir yaklaşımla ele aldıklarını söyledi. Soğanlı'da başlatacakları kentsel dönüşüm projesinin dalga dalga tüm Bursa'ya yayılacağını belirten Dündar, Kent Meydanı'na meydan kavramı kazandıracaklarını söyledi. 


5 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK 


Planlaması ve mimarisiyle kentsel dönüşümde Türkiye'ye rol model olacaklarını belirten Dündar, "2,5 yıl içinde Soğanlı'da dönüşümü bitirmeyi hedefliyoruz. 

Bu uygulamaya başladığımızda bir hedef koyduk. 

Demirkapı kentsel dönüşümü ve Kent Meydanı dönüşümünü başlatacağız. Bursa'nın en değerli yeri aktif bir şekilde kullanılamıyor. Belediye önünden alışveriş merkezinin olduğu bölgeye kadar yeni bir meydan kazandıracağız. Bu meydan Santral Garaj ile bütünleşecek. 5 yıl içinde Bursa'nın değeri yükselecek" diye konuştu.


Bursa Hakimiyet


Geri Dön