26 / 04 / 2024

Pafta Nedir? Pafta ne işe yarıyor?

Pafta Nedir? Pafta ne işe yarıyor?

Pafta nedir? Pafta ne işe yarar? Bu tip sorular vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. İşte Paftaya dair araştırılan detaylar!



PAFTA NE İŞE YARAR?

 Büyük haritayı ortaya çıkarılan ve plan ile meydana getiren ayrı parçalardan her birini ifade eden pafta, bir diğer tanımla arazilerin teknik usullere göre ölçülüp daha sonra belli oranda küçültülmesi sonucunda oluşur. Pafta, bir bölgeyi veya konumu daha kolay bulmayı sağlar. Enlem ve boylam farkları dikkate alınarak toprak parçasının paftalara ayrılması, bu toprakların kime ait olduğunun daha kolay bir şekilde tespit edilmesini sağlıyor.

 PARSEL SORGULAMA NASIL YAPILRI?

 Parsel sorgulama işlemi yaparak arsanın parsel sahibine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu uygulama ile ilgilendiğiniz parsel hakkında toprağın ne zaman parsellendiğini, parsel sahibinin kim olduğu ve parselin ne zaman yapıldığını hakkında bilgi sahibi olursunuz. Parsel sorgulama işlemini şu adımları izleyerek yapabilirsiniz;

  • Öncelikle internet aracılığı ile parsel sorgulama işlemlerini yapabilmek için ilk olarak http://parselsorgu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapın. Burada bölümden karşınıza Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı başlığı ismi altında, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü yazan bir ekran karşınıza çıkacak.
  • Bir sonraki aşama ise bu ekranda karşınıza gelecek olan bölümler; "İdari Sorgu" ya da "Coğrafi Sorgu" seçenekleri içinden, sorgulama yapmak istediğiniz bölümü seçmeniz sizden istenmektedir.

Daha sonraki aşamada da gene bu ekranda yer alan il, ilçe, mahalle ve köy, parsel, ada şeklinde düzenlenmiş olan tüm bölümleri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekir.

Kira stopajı nedir, nasıl hesaplanır?

Hizmet akdi nedir, hangi şartlarda oluşur?


Geri Dön