29 / 03 / 2024

Pendik Belediyesi, Torba Yasa başvuruları için masaları kurdu!

Pendik Belediyesi, Torba Yasa başvuruları için masaları kurdu!

Pendik Belediyesi'nde Torba Yasa ile emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarını yeniden yapılandırma için 20 masa kurdu. 1 Aralık'ta son bulacak başvurular ayrıca posta yolu ile de alınabiliyor.



Torba Yasa olarak bilinen 6552 Sayılı Yasa’dan faydalanmak amacıyla Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvuran vatandaşlar,  belediyeye ait ödenmemiş emlak, çevre ve temizlik vergi borçlarını yeniden yapılandırıyor. 1 Aralık’ta sona erecek başvurular için aynı anda 20 masa hizmet veriyor. 


Vadesi 30 Nisan 2014 tarihinden önce olan emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, 6552 Sayılı Yasa kapsamında yeniden yapılandırılıyor.Pendikli vatandaşlar kimlikleriyle şahsen veya resmi vekili aracılığı ile Pendik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ndeki matbuu formu doldurarak gerek peşin ödeme, gerekse 18–36 aya kadar taksitlendirme seçeneği ile yapılandırmaya başvurabiliyor. Başvurular ayrıca posta yolu ile de alınabiliyor.  Zamanında vergilerini ödeyemeyenleri oldukça rahatlatan uygulamaya vatandaşların ilgisi yoğun. Her gün onlarca kişinin başvurduğu  Mali Hizmetler Müdürlüğü, sıra beklenmemesi için aynı anda 20 masa ile hizmet vererek işlemleri  kısa sürede sonuca bağlıyor. 


1 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren yasa kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı olan vergi cezaları, gecikme faizleri alacaklarında yapılan af, indirim ve taksitlendirme başvuru süresi 1 Aralık 2014 mesai saatinde sona erecek. Yapılandırma işlemlerini tamamlayan vatandaşlar, borçlarını internet üzerinden de ödeyip takibini yapabilecek.


Öte yandan  tek meskeninden dolayı muafiyet uygulanan emekli ve geliri olmayanlar için takbis, ESGM ve vergi dairesinin enteraktif uygulamalarından muafiyet şartlarını kaybedenler  geriye dönük ödemediği vergilerini ilgili belediyelerin Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden tahakkuk ettirebiliyor.


Pendik Belediyesi


Geri Dön