27 / 04 / 2024

Piyasa kahini İslam Memiş dolar ve altın fiyatları için kritik günü açıkladı! Yatırım yaparken bir kez daha düşünün

Piyasa kahini İslam Memiş dolar ve altın fiyatları için kritik günü açıkladı! Yatırım yaparken bir kez daha düşünün

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, vatandaşlara çağrılarına devam ediyor. Memiş’in dolar için yıl sonu tahmini ne? Altın yükselmeye devam edecek mi? Kaç liradan satılmalı? İşte detaylar…



BRENT PETROLDEKİ GELİŞMELER

Brent petrolün varil fiyatı 110 dolar seviyesinde. Bu düşüşün kalıcı olacağını zannetmiyorum. Orta ve uzun vadede yukarı yönlü ataklar görmemiz mümkün. Bitcoin 29 bin 514 dolar. 30 bin dolar seviyesinin altında, üstüne çıktı ama tutunamadı. Geçen haftaki silkeleme operasyonu ardından soğukkanlı olarak beklemekte fayda var.

Sterlin TL kuru 19 lira seviyesinde. 18.65 seviyesine gerilemişti. Dolar artınca tekrar 19'u gördü. Sterlin dolar kuru da 1.2222 seviyesinde. Burada da gayet ucuz bir fiyatlama olduğunu görüyoruz. Dolar endeksi 104.64 seviyesindi.

"TERS RÜZGAR" UYARISI: ONLAR DİKKAT ETMELİ

Memiş, bu haftaki öngörüsünü ise şöyle paylaştı:

"Gelelim bu haftaki öngörüme... Dolar bugün de güçlü olabilir, emtialar yine baskı altında kalabilir. Ons altın ve gümüşten bahsediyorum. Ancak yarından itibaren dolar endeksinde cumaya kadar gerileme, dolar tarafında bir gerileme, altın onsta gümüş onsta ve kriptolarda, yani doların karşısında hangi enstrümanlar varsa, euro dolar paritesinde, sterlin dolar paritesinde yukarı yönlü bu hafta ataklar bekliyorum. Tepki alımları diyebilirsiniz, dolar tarafında kâr satışı diyebilirsiniz ama tam ters rüzgarı bu hafta görebiliriz. Bu hafta dolar yatırımcısının dikkat etmesi gerekiyor. Elinde dolar olan yatırımcı, dolar endeksinin 104 doların altına sarkmalar, 103.60 seviyesine kadar bir düşüş bekliyorum. Aşağısına da bir sarkma olabilir. 102.80 dolar endeksinde güçlü destek seviyesi. Bu ne demek oluyor? Bugün dolar ve dolar TL'den desteklenen yabancı para birimleri güçlü olabilir ama yarından itibaren doların gerilemesiyle euro dolar ve sterlin dolar paritelerinde altın, gümüş onsta ve kripto paralarda hızlı bir toparlanma olabilir. Elinde dolar olanlar bugünkü pozisyonlarını, çıkışlarını gözden geçirmesi gerekiyor. Benim elimde dolarım var bunu nasıl değerlendirebilirim derseniz çok ucuz bir altın var, bunu parite olarak yapmak gerekiyor. Euro ve sterlin var. Dolarla pariteyle alınabilir. Bunlar düşük seviyede. TL'de kalmaktan ziyade bu tarafta işlem yapmanın önemine dikkat çekmek istiyorum.

Bu sabah Asya piyasalarında önemli ekonomik veriler açıklandı. Özellikle Çin piyasalarında ciddi rakamlar düşük geldi. Bu resesyon riskini biraz daha artırmış durumda. Çin'de kovid 19'la başlayan bu daralmayla birlikte yeniden kapanmaların olması Asya piyasalarını ciddi bir biçimde endişelendirdi. Geçen hafta FED başkanı Powell açıklamalarında resesyon riskine dikkat çekmişti. Bu riske karşı hazırlıklıyız dedi. Yani küresel piyasalarda temmuz ayıyla birlikte dünya ekonomilerinin resesyona girme ihtimali çok kuvvetli. Hazırlık yapmak gerekiyor. Çin ve Rusya tarafında tekrar buğday stokları gündeme geldi. Her ne kadar küçük yatırımcı için dolar kuru kadar önemli olmasa da bütün dünya bunu endişeyle takip ediyor. bütün ülkeler şu anda buğday stokluyor. Tarım emtiaları stokluyor. Bu haber akışları kimsenin gündeminde yok. Dünya buna hazırlanıyor, bizde hiçbir ses yok. Dünya gıda ve kıtlık ekonomisine hazırlık yapıyor, tedbirinizi alın. Geçen hafta Tekirdağ'da 4 milyon arının katledildiğini duyduk. Hiç tepki olmadı. Bu özellikle Türkiye Çin'den sonra yurt dışına en çok bal satan ülkeler arasında. Burada ihmal var, derinlemesine araştırılması gerekiyor. Bilerek ve istenilen yapılan bir hamleydi. Balın ne kadar önemli olduğunu akıllı olan insanlar bilir. İnsanlık için balın değeri bilinir. Ortada çok büyük bir ihmal var, bu ihmal araştırılmalı. Küçük bir haber ama büyük bir konu.

Bu hafta küresel piyasalarda merkez bankalarına içeride ise siyasetin yoğun olduğu bir hafta bekliyorum. Dolar tarafında geri çekilmeler, emtia ve parite tarafından toparlanmalar bekliyorum."

Piyasa kahini İslam Memiş dolar ve altın fiyatları için kritik günü açıkladı! Yatırım yaparken bir kez daha düşünün

EDİTÖR NOTU: Bu haber 17 Mayıs 2022 tarihinde saat 00.26’da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 15,53 euro 16,54 altının gramı ise 907 TL değerinde.

Pazarda bunlara mutlaka dikkat edin! Para iadesi alabilirsiniz

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolarla ilgili korkunç senaryoyu açıkladı! Döviz hesabı bulunanlar aman dikkat

Acil nakit lazım diyenlere müjde! Başvuran herkese anında 7500 lira veriliyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön