18 / 04 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş hiç dolar ve gram altın almayanlara yeni hedefi açıkladı! İşte toparlanma dönemi

Piyasa Kahini İslam Memiş hiç dolar ve gram altın almayanlara yeni hedefi açıkladı! İşte toparlanma dönemi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kuruna ve gram altına hiç yatırım yapmayan vatandaşlara seslendi. Dolar kuru ve gram altında yeni hedefi açıkladı.



GRAM ALTIN İÇİN YENİ HEDEF

İslam Memiş, hiç gram altın yatırımı olmayanlar için, "Hiç almamış olanlar, ihmal edenler 950 lira seviyesine kadar değerlendirebilir. Ancak yine bundan sonraki süreçte destek seviyesi test edildikten sonra hızlı bir toparlanma bekliyorum. Bu sefer hedef 1200 lira seviyesi. Bunun nedeni ise ons altın olacaktır" yorumunda bulundu. 

İLK 6 AYDA ÖNGÖRÜLERİM GERÇEKLEŞİYOR

Memiş, uzun vadeli öngörüsünde bir farklılık olmadığını belirterek şunları söyledi: "Ons altında görülecek hızlı ataklar belki 2300, belki 2400 dolar seviyeleri yıl sonuna kadar test edilebilir. 1200 lira seviyesini takip etmeyi sürdüreceğim. 2022 yılıyla ilgili öngörüm 1450 seviyesi, bu öngörümde değişiklik yok. İlk 6 ay geçti, geriye kaldı 6 ay. İlk 6 ayda öngörülerim gerçekleşiyor."

İslam Memiş, şöyle devam etti: "780 lira seviyesinden başlamıştık yıla şu an 1000 lira seviyesinin üzerindeyiz. Gram altında dolar TL kaynaklı kısa vadeli bir geri çekilmeden sonra bu kez ons altın kaynaklı yükselen bir süreç göreceğiz. Önce 1200 devamında 1450 lira seviyesini beklemeye devam edeceğim."

BANKALARIN MOBİL UYGULAMALARINDAN ONS ALTIN PARİTE İŞLEMİ YAPILABİLİR

Memiş'in değerlendirmeleri şöyle devam etti: "Zaten 2022 yılında böyle bir piyasa yok. Gram altın üzerinden alım satım yapıyorsanız bunun bedelini ağır ödüyorsunuz. Gram altın üzerinden işlem yapmaya çok sıcak bakmıyorum. Altının değeri dolardır, dolarla hesap yapılır, dolarla alınır, dolarla satılır. Ons altın için dünyadaki değerini takip edeceksiniz, alım yapıyorsanız da parite üzerinden yapacaksınız. Bankaların mobil uygulamalarından ons altın dolar parite işlemi yapılabilir. Altın aldığınızda dolar satın almış oluyorsunuz. Bunu unutmayın."

Piyasa Kahini İslam Memiş hiç dolar ve gram altın almayanlara yeni hedefi açıkladı! İşte toparlanma dönemi

EDİTÖR NOTU: Bu haber 1 Temmuz 2022 tarihinde saat 00:55’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,69 Türk Lirası, euro 17,50 Türk Lirası, altının gramı ise 969,89 Türk Lirası değerinde.

Ünlü analist Tunç Şatıroğlu'ndan büyük iddia! Doların asıl yükselişinin ne zaman olacağını açıkladı

Ev sahiplerine müjde! 50 bin lira verilecek. Bakan açıkladı, başvurular bugün başladı

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan asgari ücretle ilgili nokta atışı tahmin! 3 ay önceden bildi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön