19 / 04 / 2024

Promosyon karmaşası! 35 bin lira alan da var 300 lira da 

Promosyon karmaşası! 35 bin lira alan da var 300 lira da 

Emekli maaş promosyonları gündemdeyken bir yeni gelişme de diğer kurumlarda çalışanların alacağı maaş promosyonlarında yaşandı. Bazı kurumlarda çalışanlar için 35 bin liraya varan peşin promosyon parası ödenirken, polislere aylık sadece 300 lira ödendiği belirtildi.



2007 yılında çıkarılan 21 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile kamu görevlilerine aylık maaşlarının yatırıldığı bankalar tarafından promosyon ödemesi yapılabilecek. 2010 yılındaki 17 numaralı genelgede de, “Banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamı personele dağıtılacak” ifadesiyle paranın tamamının çalışanın hakkı olduğu açık ve net bir şekilde belirtildi. Bu çerçevede kamu kurumları bankalarla anlaşmalar oldu. Özellikle son dönemde bankacılık sektörünün kârlılığı Türkiye ekonomisinin genel durumunun aksine 4-5 kat artınca promosyon rakamları da hızla yükseldi.

PROMOSYONLAR 30-35 BİN LİRAYA ÇIKTI
Özellikle son dönemde emeklilere verilen promosyonlar 8 bin liraya kadar yükselirken, bu rakam diğer kurumlarda çalışanlar için 30-35 bin liraya kadar çıktı. Piyasada bu rakamlar konuşulurken polislere aylık sadece 300 lira ödendiği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön