19 / 04 / 2024

Promosyon karmaşası! 35 bin lira alan da var 300 lira da 

Promosyon karmaşası! 35 bin lira alan da var 300 lira da 

Emekli maaş promosyonları gündemdeyken bir yeni gelişme de diğer kurumlarda çalışanların alacağı maaş promosyonlarında yaşandı. Bazı kurumlarda çalışanlar için 35 bin liraya varan peşin promosyon parası ödenirken, polislere aylık sadece 300 lira ödendiği belirtildi.



POLİSLERE 300 LİRA ÖDEME
Sözcü’de yer alan habere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 18 Mart'ta Vakıfbank'la imzaladığı protokole göre merkez ve 81 il teşkilatında görev yapan tüm personelin (yaklaşık 330 bin) maaşlarına her ay 300 TL ilave ödeme yapılacağını duyurulmuştu.

“DİĞER KURUMLARA GÖRE ÇOK DÜŞÜK”
Emniyet Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, polislerin diğer kamu kurumlarında çalışanlara göre çok daha düşük promosyon almaktan şikayetçi olduğunu duyurdu. Her gün yüzlerce polisten mesaj aldığını kaydeden Sezer, “İmzalanan bu protokol henüz tam olarak yürürlüğe dahi girmeden personele faydasız bir hal aldı ve değiştirilmesi zorunlu bir hal aldı. Meslektaşlarımız bu durumun mağdur. 1500-2000 kişilik kurumlar dahi, bankalarla tamamı peşin olmak üzere 25-30 hatta 35 bin lira karşılığında 3 yıllık anlaşmalar yapıldı. 330 bin kişilik bir teşkilatın 300 liraya 5 yıllık anlaşma yapması adil değil. Bazıları 5 yılda 18 bin lira eder diye hesaplar yapıp EGM’nin protokolünü savunmaya kalkmakta. Bu hesapların hiçbir yeri doğru olmaz. Biri peşin bugün alınıyor, diğeri 5 yılda. 3 bin kişilik bir kurumla 330 bin kişilik kurumun pazarlık gücü kıyaslanmamalı. Promosyon çok daha yüksek olacağına yarısı bile değil” şeklinde yorum yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön