26 / 04 / 2024

Rockefeller'dan zenginliğin 12 tüyosu!

Rockefeller'dan zenginliğin 12 tüyosu!

Son yüzyılın en zengin insanı olarak tanınan John Rockefeller kimdir? Peki Roffeller'dan zenginliğin 12 tüyosu nedir? Detaylar haberimizde...



Listelistcom'da yer alan habere göre, İşte Rockefeller'dan zenginliğin 12 tüyosu...

  • Birinci kural: Başka birisi için daha az çalışın. Kendiniz için ne kadar az çalışırsanız, o kadar kötü yaşarsınız. bütün gün çalışanın para kazanacak vakti yoktur. Rockefeller 16 yaşında başka birinin şirketinde çalıştı. Genç John yaşıtlarına rağmen kariyer hedefinde hızla ilerledi. Muhasebe yardımcılığından, baş muhasebe pozisyonuna kadar yükseldi. Ancak bu kadar yükselmesine rağmen şirketten ayrıldı. Çünkü kendi işinin patronu olmak istiyordu.
  • İkinci kural: Paradan tasarruf edin, Malları daha ucuz ve toplu olarak nerede satın alabileceğinizi araştırın. Önceden bir alışveriş listesi hazırlayın ve o listede yazmayan hiçbirşeyi alışverişinize dahil etmeyin. Rockefeller gençliğinden beri her kurulunu sayardı. Sermayesini arttırmayacak olan hiçbir şeye para harcamadı. Çocukluğundan beri para biriktirdi. 13 yaşında faizli kredi çekip, 16 yaşında iş ortağı oldu.
  • Üçüncü kural: Eğer az paranız varsa kesinlike ticarete atılmalısınız. Hiç paranız yoksa acilen ticaret yapmaya başlamalısınız. Yoksulluktan kurtulmanın en iyi yollunun, kendi işinin patronu olmanın gerektiğini söylerdi. Ve bunuda kendi örneği ile mükemmel bir şekilde kanıtladı. 18 yaşında ciddi işlere girmeye başladı.
  • Dördüncü kural: Büyük servete giden yol sadece pasif yoldan geçmek olduğunu söyleyen Rockefeller, çabalarınız her ne olursa olsun size gelen kazanç için pasif bir gelir kaynağı yaartın ve hayatınızı yaşayın diye açıklama yaptı. Rockefeller bir yatırımcıdan bir işadamına dönüştü. Kendisine gelir getiren işletmenin sahibi oldu. Gelin bu pasif gelir büyük bir zenginliğin kaynağı olabilir. Rockefeller bu kuralı da mükemmel bir şekilde kanıtadı.
  • Beşinci kural: Ayda en az elli bin doları nasıl nasıl kazanacağınızı düşünün. Daha fazlası mümkün ancak daha azı mümkün değil. Zengin bir adamın ayda 50 bin dolardan fazla harcama yapmaması gerektiğine inanıyor ve bu rockefeller'ın sınırı. 

Rockefeller dan zenginliğin 12 tüyosu!

  • Altıncı kural: Para, siz başkalarının aracı olması ile birlikte geliyor, sohbet edin. İletişim kuramayan insanlar nadiren zengin olur.
  • Yedinci kural: Fakir bir çevre neredeyse her zaman sizi yoksulluğa çeker. Kendinizi kazananlar ve iyimser insanlarla çevreleyin. Fakir insanların yoksulluk psikolojisine sahip olduğunu düşünün. Zengin insanlar başarı tecrübesine sahiptirler ve olasılıkları düşünerek hareket ederler. İyimserlikleri ile başkalarını motive ederek yapıcı ve yararlıdırlar.
  • Sekizinci kural: Yoksulluk ve sorumluluktan kaçtığınızda ortaya çıkar. Kendinize bahane uydurmayın. Neden şu anda hedefinize doğru ilerlemeye başlamıyorsunuz? Servet kuralı hiçbir bahane olamaz.
  • Dokuzuncu kural: Dünyanın en zengin insanlarının düşüncelerini ve biyografilerini araştırın. Dünaynın en zengin insaları kendi deneyimleri ile başarıya nasıl ulaştıklarını anlatıyorlar. Bu neden düşünceleri ve fikirleri her zaman servet kuralı olarak deneyimlenebilir. Zengin Olmak istiyorsanız sadece zenginler dinlemeniz gerekmektedir.
  • Onuncu kural: Hayaller, hayatınızdaki en önemli amaçlarınızdandır. Bir insan hayal kurmayı bıraktığında ölmeye başlar. Hayaller ve hedefler bir insanı zenginliğe götürür. İnsanın hayali hakkında bir fikri yoksa, geleceği hakkında herhangi bi düşüncesi yoksa o zaman onların çabalayacı hiçbir şeyi yok demektir. Rockefeller, çocukluğundan beri para kazanmayı hayal etti ve bunu da gerçekleştirdi.
  • On Birinci kural: İnsanlara cömertçe yardım edin ve bunu kalbinden gelerek yapın. Kazandığınız paranın yüzde onunu hayır kurumlarına bağışlayan. Rockefeller, hayatı boyunca yardım bağışlarında bulundu. Rockefeller ihtiyacı olan hereke yardım etti.
  • Onikinci kural: Kendi başlarına çalışacak iş sistemleri oluşturun ve kazandığınız paranın keyfini çıkarın.

Mercedes'in amblemindeki 3 yıldız ne anlama gelir?

Fiat Fiorino gündeme bomba gibi düştü! Resmen yok fiyatına satacak!

2022 yılında kadınların tercihi Peugeot 308!

Piyasalar karışacak! Yüklü faiz artışına hazır mısınız?

Bitcoin yükseliş dönemine geçiyor!

Yabancıların Türkiye'deki emlak yatırımları arttı mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön