26 / 04 / 2024

Rusya'da konut inşaatları hızlandı!

Rusya'da konut inşaatları hızlandı!

Rusya genelinde son bir ayda yeni ev fiyatlarının sadece binde 6 oranında yükseldiği açıklandı. Uzmanlar, önümüzdeki aylarda konut fiyatlarının yeniden artacağını öngörüyor.



Rusya genelinde son bir ayda yeni ev fiyatlarının sadece binde 6 oranında yükseldiği açıklandı. Kommersant gazetesine açıklamalarda bulunan acente yetkilileri, ülkenin büyük şehirlerinde alıcı etkinliğinin yavaşlamasına paralel olarak fiyatların durağanlaşma eğilimine girdiğini belirtti. 

Türk Rus'ta yer alan habere göre; son bir ayda 16 büyük şehirde yeni konutların ortalama metrekare fiyatı yüzde 0,6'lık artışla 89 bin 700 ruble (1210 dolar) oldu. Kommersant, ocak ayında fiyatların yüzde 15,7 yükseldiğini dile getiriyor.

Başkent Moskova'da ise yeni konutların ortalama metrekare fiyatı 232 bin 900 ruble (3 bin 140 dolar). Şehirde ev fiyatları bir ay öncesine göre yüzde 0,6, bir yıl öncesine göre ise yüzde 16,5 yükseldi. 

Rusya da konut inşaatları hızlandı!

Fakat söz konusu eğilime rağmen kentteki konut inşaatları artıyor. TsİAN yetkilileri, eski Moskova tabir edilen bölgede 10 bin konutluk 14 yeni projenin başladığı vurgulanıyor. 

Kommersant'a konuşan uzmanlar, önümüzdeki aylarda konut fiyatlarının yeniden artacağını öngörüyor. Tahminler artış oranının yüzde 7 ile 9 arasında olacağı şeklinde.

Rusya'da inşaat sektörü 'En iyimser ilk 3' arasında!


Geri Dön