25 / 04 / 2024

Saray Halı konkordato talep etti!

Saray Halı konkordato talep etti!

Beykoz Konakları dahil 10'dan fazla sitenin arsa sahibi olan ve 1972'de kurulan Saray Halı konkordato talep etti...



1972 yılında kurulan Saray Halı, mali darboğaz yaşayan şirketler arasına girdi. Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göçre; iş insanı Necati Kurmel’in şirketleri için konkordatoya başvuru yapıldı. Yarım asırlık Saray Halı AŞ ile çiftlilerinde 25 bin büyükbaş hayvan bulunan Saray Çiftliği (Saray Tarım Hayvancılık AŞ) ile, Necati Kurmel, Setenay Kurmel, Birant Kurmel ve Yunus C. Karaca için konkordato talep edildi.

Mali denge bozuldu

Konkorsato başvurusu İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapıldı. Başvuruda, ekonomideki dalgalanmanın, şirketlerin mali dengesini bozduğu kaydedildi. Konkordato kararı verilmesi halinde, söz konusu şirketlerin, faaliyetlerine etkin bir biçimde sürdürebileceği kaydedildi.

Devler arasında

Saray Halı’nın ürünleri Türkiye genelinde bini aşkın mağazada satılıyor. İş insanı Necati Kurmel, Türkiye'nin en zengin isimleri listesinde yer alıyor. Saray Halı, Beykoz Konakları dahil 10'dan fazla sitenin arsa sahibi olma özelliğine de sahip.

Saray Çiftliği'nin Kayseri ve Adana'da tesisleri bulunuyor. Saray Halı ve Saray Çiftliği adına konkordato davası açan şirket avukatı herhangi bir açıklamada bulunmak istemedi. Konu ile ilgili, ulaşmaya çalıştığımız iş insanı Necati Kurmel’den ise dönüş olmadı.

 

Kuran Yapı konkordato talebinde bulundu!

AC Yapı da konkordato talebinde bulundu!

Nuhoğlu resmen konkordato talep etti!

Konkordato nasıl ilan edilir?

Kimler konkordato ilan edebilir?

Kimler konkordato komiseri olabilir?
 


Geri Dön