25 / 04 / 2024

Sefer Çağlar kimdir?

Sefer Çağlar kimdir?

2003 yılında Seyhan Özdemir ile birlikte Autoban’ı kuran mimar Sefer Çağlar kimdir? Sefer Çağlar hangi üniversiteden mezun oldu? Sefer Çağlar hangi işlere imza attı? İşte yanıtı...



Sefer Çağlar kimdir?

Sefer Çağlar 1973 doğumlu. Sefer Çağlar, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden arkadaşı Seyhan Özdemir ile mimarlık firması Autoban’ı kurdu.


Sefer Çağlar, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu. Mesleki açıdan yeterli deneyimi kazandıktan sonra mimari, iç mimari ve ürün tasarımı çalışmalarını bir isim altında toplamaya karar vererek 2003’te Seyhan Özdemir ile birlikte Autoban’ı kurdu.


Witt İstanbul Suites

Witt Istanbul Suites, İstanbul’un tarihi merkezine çok yakın olan Cihangir’de bulunuyor. Pencerelerinden bakıldığında Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, ve Sultanahmet’teki bütün eski camiler dahil İstanbul’un tarihi dokusuna tanıklık etmek mümkün. Modernist bir bakışla tasarlanan binanın ön cephesi, sokağın ilerisindeki Tophane-i Amire binasından esinlenmiş. Uzun pencereleri ve Fransız balkonları ise, otelin tam karşısında bulunan İtalyan Hastanesi’nden ilham alınarak yapılmış. Cihangir’in gündelik hayatının devamı olan lobi, misafirler için bir buluşma mekânı yaratıyor. Her oda, yeme içme ve dinlenme alanını bir arada sunuyor. Lazerle kesim ahşap ve metal panolardan oluşan katmanlar, Autoban koleksiyonuna ait ürünler ile bir araya getirildi. Otel konuklarına, İstanbul’u farklı bir biçimde tecrübe etme olanağı sağlıyor.


Autoban firması:

Mimari ve iç mimari projeler ve ürün tasarımları geliştiren bir tasarım ofisidir. Seyhan Özdemir ve Sefer Çağlar tarafından 2003’te, İstanbul’da kurulan Autoban, 2004’te ekibe katılan Efe Aydar’ın 2007’de 3. ortak olmasıyla gelişmesini sürdürdü. Mimari, iç mimari, tasarım, satın alma ve inşaat departmanlarıyla 35 kişilik bir ekibe sahip olan Autoban, yurt içi ve yurt dışında çalışmalarına devam etmektedir.


Autoban;yaratıcılık ile bilgi, realizm ile hayal gücü,fonksiyon ile farklı yaşam biçimlerini yorumlayarak ele aldığı mimari ve iç mimari projelerle birlikte ürün tasarımları geliştiren bir tasarım ofisidir.


Seyhan Özdemir ve Sefer Çağlar tarafından 2003'te,İstanbul,Galata'da kurulan Autoban, 2004'te ekibe katılan Efe Aydar'ın 2007'de 3. ortak olmasıyla gelişmesini sürdürdü. Bugün, mimar, iç mimar, tasarımcılar, satın alma ve inşaat departmanıyla 35 kişilik bir ekip, 2009'dan beri Autoban'ın Tünel'deki ofisinde yurtiçi ve uluslararası projelerde çalışmalarına devam etmektedir.


Autoban'ın iç mimari, mimari ve ürün tasarım anlayışı; modern mimari terminolojisinin başlıca prensiplerinden ilham alır. Bu anlayış, deneysel yaklaşımıyla kendini sürekli olarak geliştirir ve çağdaş bir dilde ilerici tasarım çözümleri üzerinde yoğunlaşır. Özdemir ve Çağlar, mimari altyapıyla geliştirdikleri, formun ve malzemenin ifadesini ortaya koydukları farklı ölçekli mekan tasarımlarında keşfedilmemiş yaşam tecrübeleri sunmaktadırlar.


Autoban, küçük ölçekli özel bir apartman dairesinden büyük ölçekte tasarladığı çok katlı bir konut bloğuna kadar 300'den fazla farklı alanda projeye imza atmıştır. İç mimari anlamda kafe ve restoran tasarımları, çalışmalarının ilk örneklerini oluştururken; bugün, konut, otel, perakende mağazası, ofis, sinema salonu ve öğrenci yurtları da çalışma alanına dahildir.Autoban'ın ilk galerisi,2006 yılında,iç mimari projeler için tasarlanan mobilyaları sergilemek üzere İstanbul'da açıldı. Günümüzde, mobilya ve aydınlatma tasarımları, yurtdışı satış ve üretimi gerçekleştiren De La Espada tarafından; Avrupa,Amerika,Asya ve Avustralya genelinde 60'dan fazla noktada satışa sunulmaktadır.




Geri Dön