27 / 04 / 2024

Sekapark'ta yenileme çalışmaları sürüyor!

Sekapark'ta yenileme çalışmaları sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri Kocaeli genelinde lale ekimi için Sekapark'ta hazırlık çalışmalarını başlattı.




Bir buçuk milyon lale’nin ekilmesi planlanan başta Sekapark alanı olmak üzere diğer merkezlerde lale soğanlarının ekimi öncesi lalelerin ekileceği parteller hazırlanıyor.




SONBAHARDA SEKAPARK BİR BAŞKA GÜZEL


Sonbaharı yaşadığımız bugünlerde solmuş yapraklarla sonbaharın tüm renklerini barındıran Sekapark doğanın tüm renkleriyle ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Bugünlerde ilkbahar için hazırlanan Sekapark Yağmurlu ve sisli Sonbahar günlerinde deniz kenarında hava almak, fotoğraf çekmek, spor yapmak, akıllı bisikletlerle bisiklete binmek veya yürüyüş yapmak isteyen herkese kucak açarak ziyaretçilerine huzur vaat ediyor.


PARTELLER HAZIRLANIYOR


Laleler yoğunlukla toplam 500 dönüm üzerine kurulu ülkemizin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Sekapark alanında ekilmesi planlanıyor. Lale soğanlarının nisan ayında açması öngörülüyor. Nisan ayında rengârenk lalelerle baharı karşılayacak Sekapark için Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri, bugünlerde hummalı bir çalışma yürütüyor.




LALELERLE FİGÜRLER YAPILACAK


Toplam 10 bin 500 metrekare alana ekilen farklı renklere sahip laleler kenti süsleyecek. Sekapark’a ekilen lalelerle çeşitli figürler oluşturulacak. Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yoğun ve titiz çalışmasıyla oluşturulan figürler arasında pepe, bebe, Hacivat-Karagöz, deniz, güneş, yunuslar, baykuş, kilim deseni, kuğu, Türk Bayrağı, palet boyalar, panda, penguen, halı deseni, harfler, ev, Sekapark yazısı, balonlu bebek, Türkiye yazısı, nazar boncuğu, deniz, balon, yelkenli ve kalpler yer alacak.




LALENİN KÜLTÜRÜMÜZDEKİ YERİ


Lale, 11. ve 12. yüzyıllarda Orta Asya’dan Karadeniz kıyılarına ve batıya doğru yayılmıştır. Anadolu topraklarından Avrupa’ya yayılan Osmanlı İmparatorluğunda yaygın bir şekilde yetiştirilen lale, Türk kültüründe önemli yere sahiptir. Motiflerde, figürlerde, geleneksel sanatlarda lale figürü kullanılagelmiştir.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön