28 / 03 / 2024

Selçuk Geçer 'Dolar 25 TL olacak' dedi, tarih verdi!

Selçuk Geçer 'Dolar 25 TL olacak' dedi, tarih verdi!

Ünlü ekonomistin, ekonomiye yönelik tahminleri ve iddiaları her zaman olduğu gibi gündeme bomba gibi düştü.



İsabetli dolar tahminleri ile tanınan Selçuk Geçer, Youtube kanalında yeni videolar yayınlamaya devam ediyor. Ünlü ekonomistin, ekonomiye yönelik tahminleri ve iddiaları her zaman olduğu gibi gündeme bomba gibi düştü. Selçuk Geçer'in Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ise takipçileri tarafından büyük beğeni topluyor

Ünlü isim Geçer dolarla ilgili yeni tahminlerde bulunarak, dolar kurunun Eylül ayında 20 lira, Kasım ayında ise 25 lirayı bulabileceğini iddia etti. Enflasyona dair de tahminlerini ekleyen Geçer, şu ifadeleri kullandı: "Enflasyonun 8,5’in altında geleceğini sanmıyorum, korkum 9’un üzerine çıkması. Ünlü ekonomist, dikkat çeken açıklamalarıyla sert eleştirilerin de odağı oldu.

Selçuk Geçer, Aralık ayında da doların 18 TL'yi göreceğini belirtmiş,  ardından da müdahalede bulunulacağının öne sürmüştü Geçer'in tahminlerinin çıkması sebebiyle de Geçer'in her söylediğini yatırımcılar önemsiyor.

MERKEZ BANKASI DOLAR TAHMİNİ

Selçuk Geçer Dolar 25 TL olacak dedi, tarih verdi!

Merkez Bankası, Ağustos ayına ait Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını paylaştı. Buna göre beklentilerde önemli değişimler söz konusu. Yapılan açıklamada, katılımcıların yıl sonu TÜFE beklentisinin yüzde 69,94’ten yüzde 70,60’a çıktığı vurgulandı. Büyüme beklentilerine yönelik de önemli detayların paylaşıldığı açıklamada, GSYH 2022 yılı büyüme beklentisinin 3,6’dan 3,7’ye yükseldiği ifade edildi.

Ayrıca Merkez Bankası, anket katılımcılarının yıl sonu dolar beklentilerine de yer verdi. Buna göre tahminler yıl sonunda dolar/TL’nin 19,65 TL seviyesini göreceğini bizlere söylüyor. Bir önceki anket döneminde yapılan tahmin ise 18,99 TL idi. Güncel koşulları dikkate alacak olursak doların 17,94 TL, dolaylarında olduğunu söyleyebiliriz. Euro ise 18,41 TL seviyesini test ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön