26 / 04 / 2024

Selçuk Geçer 'Dolar 25 TL olacak' dedi, tarih verdi!

Selçuk Geçer 'Dolar 25 TL olacak' dedi, tarih verdi!

Ünlü ekonomistin, ekonomiye yönelik tahminleri ve iddiaları her zaman olduğu gibi gündeme bomba gibi düştü.



EKONOMİ YAZARI ALAATTİN AKTAŞ'TAN DOLAR TAHMİNİ

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, "Enflasyonu dolar mı tetikliyor, doları enflasyon mu?" başlıklı yazısında dolar kuruna ilişkin dikkat çeken tahminlerde bulundu.

Aktaş, "Bir kere ortada böyle bir gerçek var. Dolayısıyla 'Enflasyon düştü' dedikleri koşullarda bile fiyatlar artmaya devam edecek, bu artışın etkisiyle de döviz 'yalnızca enflasyona bağlı olsa bile' yükselmesini sürdürecektir. Bundan kaçış yok" ifadelerini kullandı.

"O KADAR ZOR Kİ..."

Selçuk Geçer Dolar 25 TL olacak dedi, tarih verdi!

Aktaş, "Geçtik diğer tüm etkenleri; cari açık veriyor olmamızı, döviz ihtiyacımızın devam edecek olmasını, rezervimizin bulunmamasını, ekonominin geleceğine ilişkin umutların tümüyle tüketilmiş olmasını ve güvensizliği, bu güvensizlikten dolayı yabancının Türkiye’yi tercih etmemesini... Bunları aşabilsek bile Türkiye’de dövizi aşağı çekecek şekilde bir fiyat gerilemesi yaşanması o kadar zor ki" diye belirtti.

"DOLAR KAÇ LİRA OLACAK?"

Yazısının devamında "Gelelim can alıcı soruya, doların kaç lira olacağına" diyen Aktaş, "İlk etapta 18 lira aşılacak, sonrasında kritik düzeyler var; en başta 20 düzeyi. Burası da aşıldıktan sonra 22,5 ikinci kritik düzey. Dolar 22,5 ile 23 arasında bir süre salınabilir, 23 aşıldıktan sonra önce 25, sonra 30 görülecek... Siz bu sayıların yerine başka sayılar koyun, 20 demeyin de 21 deyin, 25 yerine 24 yazın, yine olur" ifadelerine yer verdi.

Editörün Notu: Bu haber 15 Ağustos 2022, saat 23.45'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 94 kuruş, euro 18 lira 28 kuruş, altının gramı ise bin 38 TL değerindedir.

"Şimdi almayın" diyen İslam Memiş, gram altın için tarih paylaştı!

Ekonomist Remzi Özdemir borsada olacakları 1 gün önceden tek tek açıkladı!

Selçuk Geçer'den doların gidişatına ilişkin tarihi uyarı! 70 TL'yi görebilir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön