25 / 04 / 2024

Site yönetimi tahsilat noktası değildir!

Site yönetimi tahsilat noktası değildir!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "konut sitesi yönetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...



2.423 sayıda konut sitesi ile ilgili çeşitli seviye ilgimizle bir çok site yönetiminin “ aidat tahsilat noktası” gibi davrandığını gözlemledik.


Oysa site yönetimleri tahsilat değil hizmet makamıdır. Site yönetimlerinin varlık sebebi, resen bir birlikteliği oluşturan malik-sakinlerin  ortak alanlı bir ikametteki sosyal hayatını kolaylaştırmaktır. 


Evet, site yönetimleri hizmet makamıdır. Site yönetimleri, kaynakları verimli kullanarak, hizmetleri yüksek yönetim becerisi ile düşük aidat yüksek kalite hizmet sunmak için oluşturulmuştur.


Siteler değil, hizmetler yönetilir. Malik-sakinler yönetilmek değil hizmet almak isterler. Zaten siteleri kişiler değil mevzuatlar yönetir; kişiler ise sitelere ancak hizmet eder.


Maalesef, seçimlere ve bu seçimlere esas toplantılara aşırı ilgisizlik, site yönetimlerinin çoğu hatır-rica ile oyuna yön veren site malik toplam sayısının yüzde on kadar malikinin oyu ile kurulların seçilmesi, oluşturulması; sitelerde emrivaki uygulamalara ortam sağlamaktadır.


Oysa site malik veya maliklerin değil malikler birliğinin iradesi ile yönetilmelidir; bu iradenin sahibi olacak birlik yoksa, site yönetimlerinin en güçlü, en çok ziyaret edilen birimi muhasebe departmanı olacaktır.


Bir sitede en güçlü birim muhasebe departmanı ise, o sitede sakinler memnuniyeti ve emlak değer artışı söz konusu olamaz.


http://www.konutsitesiyonetimi.com/mektuplar/yonetim-kurullarina/


Sitelerdeki beceriksizlik en büyük yolsuzluktur!



Geri Dön