24 / 04 / 2024

Sözleşmeli personeli heyecanlandıran açıklama! Çalışma tamamlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü açıklayacak!

Sözleşmeli personeli heyecanlandıran açıklama! Çalışma tamamlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü açıklayacak!

Son dakika gelişmesine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Kamudaki sözleşmeli personeli kapsayan düzenlemenin son halini Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü açıklayacak" diyerek sözleşmeli personeli heyecanlandıran bir açıklamada bulundu. İşte detaylar...



KİMLER KADROYA GEÇECEK?

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçelerini görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirmişti.

Bakan Bilgin, sözleşmeli personele kadro verilmesiyle alakalı çalışmayı tamamladıklarını da söyleyerek, "Sözleşmeli personelin çalışma şartlarını değiştirmeyi hedefliyoruz, o çalışmayı tamamladık. Tahmin ediyorum, önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya alacağız ve onları kadrolu hale getireceğiz" demişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kamuda çalışan 4B'lilerin kadroya alınacağını ve bununla ilgili çalışma yapılacağını açıklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde TRT Haber'e konuşan Bakan Bilgin, "Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadroya alacağız. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitirmiş olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Çalışmanın tamamlandığını açıklayan Bakan Bilgin,  "Kamudaki sözleşmeli personeli kapsayan düzenlemenin son halini Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü açıklayacak" ifadeleriyle sözleşmeli çalışanlara müjdeli haberi verdi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde "Asgari ücretin yeniden tespiti çalışmayla birlikte gerek sözleşmeliler, gerek EYT'liler, biz 2023'e bunları da açıklayarak girmiş olacağız" diyerek müjdeli haberler vermişti.

İstanbul'da yaşayan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 25 zam geldi!

Elektrik faturaları nasıl düşer? İşte daha az elektrik faturası ödemenin yolları

Canlı yayında tek tek açıkladı! İşte Ocak zammı sonrası en düşük memur ve emekli maaşı... Hemen bakın...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön