19 / 04 / 2024

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi dört gözle bekliyordu! İşte zamlı maaşların yatacağı tarihler

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi dört gözle bekliyordu! İşte zamlı maaşların yatacağı tarihler

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla maaşlara yansıyacak zam oranları netleşti. Memur ve emekli zamlı maaşları için ödeme takvimi belli oldu.



ZAMLI YAŞLI VE ENGELLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?
Yaşlı ve engelli maaşları her yıl 2 kez belirlenmekte. Bu aylıklara memur ve memur emeklisi zam oranı kadar artış yapılıyor. Yani Temmuz döneminde engelli ve yaşlı aylığı da yüzde 41,69 oranında yükselecek.

Memur maaşları gibi yaşlı ve engelli maaşları da Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların hesabında olacak. Buna göre yaşlı ve engelli maaşları, memur maaşları ile beraber 8 Temmuz tarihinde zamlı halde ödeme yapılacak.

BAĞ-KUR EMEKLİLERİ ZAMLI MAAŞLARINI NE ZAMAN ALACAK?
BAĞ-KUR emeklisi için ödemeler, Tahsis numarası son rakamı 9,7,5 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 3,1 olanlar ayın 26'sında, Tahsis numarası son rakamı 8,6,4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28'inde ödenecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön