26 / 04 / 2024

Sultangazi'ye 2 yeni spor salonu müjdesi!

Sultangazi'ye 2 yeni spor salonu müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Esentepe ve Habibler mahallerine kapalı spor salonu inşa ediyor.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi; her türlü kötü alışkanlıklardan uzak ve sağlıklı nesillerin ancak spor yaparak yetişebileceğinden hareketle, ilçeye yeni spor salonları kazandırmak amacıyla çalışmalarına başladı. 

Sultangazi Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına spor salonları yapmayı planlarken, özellikle okul bahçelerine yapılan spor salonları ile beden eğitimi derslerinin modern ve tam donanımlı ortamlarda yapılması sağlanmış olacak. Sultangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu salonlar okul saatleri dışında da mahalle sakinlerine açık duruma getirilecek. 

Sultangazi Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ilk etapta Esentepe ve Habibler mahallerine kapalı spor salonu inşa edilecek. Esentepe Mahallesi'nde Sultangazi İlkokulu ve Ortaokulu bahçesine, Habibler Mahallesi'nde ise Hacı Ayşe Ateş Anadolu Lisesi ve Hasan Celal Güzel Anadolu Lisesi arasında kapalı spor salonu inşa ediliyor. Toplam 610 metrekare toplam inşaat alanı olacak tesislerde, spor salonu, çok amaçlı salon, öğretmen odası,soyunma odaları, duşlar, WC'ler bulunacak.. 

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, spor bir medeniyet göstergesi olduğunu belirterek, “Spor toplumsal eğitim vasıtasıdır. Ülkemizde sporun gelişmesinde ve uluslararası başarılarımızda  spora yönelik yatırımlar önemlidir. Bu bilinçle hareket ederek halkımızın, çocuklarımızın  ve gençliğimizin spor yapmasını sağlayacak tesislerin yapımını önemsiyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ilçenin farklı noktalarına spor salonlarının yapılacağını söyleyen Başkan Dursun, "İlk etapta 2 yere spor salonu yapıyoruz. İleri ki tarihlerde ilçenin farklı noktalarına kapalı spor salonları yapacağız. Öte yandan tüm park ve yeşil alan çalışmalarında da açık hava spor alanları oluşturacağız" şeklinde konuştu.


Geri Dön