18 / 04 / 2024

Taksim Cami'nin yüzde 95'i tamamlandı!

Taksim Cami'nin yüzde 95'i tamamlandı!

Taksim'de yapımı devam eden ve genel işçiliğinin yüzde 95'i tamamlanan caminin Ramazan'da ibadete açılması hedefleniyor.



Temeli 17 Şubat 2017 tarihinde atılan, Mimarlar Şefik Birkiye ile Selim Dalaman imzasını taşıyan yaklaşık 2 bin 482 metrekare arsa ve 16 bin 220 metrekare inşaat alanına sahip caminin inşaatı devam ediyor.

Genel işçiliğinin yüzde 95'i biten ve ramazanda ibadete açılmasıhedeflenen camide inşaat çalışmaları tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyularak, yürütülüyor.  

Taksim Cami nin yüzde 95 i tamamlandı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Taksim Cami'nin cephe taş kaplaması tamamlanırken zemin ve birinci kat döşeme ve duvar kaplama çalışmalarına da başlandı. 

Caminin dekorasyon işlemlerinin yanı sıra zemin ile birinci kat prekast imalatları ile pencere prekast çalışmaları da devam ediyor. Caminin ana kubbe prekast montajı ise tamamlandı.

Taksim Cami nin yüzde 95 i tamamlandı!

Tüm mekanlarında alçıpan kaplama ve sıva işleminin de tamamlanmak üzere olduğu Taksim Cami'nin dış cephe ferforje çalışması zemin katta sürüyor. Bunun yanı sıra merakla beklenen caminin ana çelik kapı imalatı tamamlandı ve test aşamalarına geçildi.

Ana kapısı üzerinde bulunan kitabesi asılan ve çerçeve taşları döşenen camide kullanılacak ahşap kaplama imalatları ise devam ediyor.

 

Taksim Camii 13 Nisan'da açılacak! Yüzde 95'i bitti!


Geri Dön